Dopřejte si kaki každý den. Pomůže vám nejen s hubnutím

 Zdraví 
20. listopadu 2019 10:07 / Eva Vogelová
  8
📷
4 fotografie v galerii
Kaki obsahuje velké množství vitaminů  Depositphotos
Kaki je sladké ovoce, které pochází z Asie. Jde o plod stromu tomelu japonského. Dováží se i k nám, čehož byste měli využít. Má totiž pozitivní účinky na lidské zdraví. Zjistěte, proč ho pravidelně jíst.

Kaki je jedno z nejstarších ovocí pěstovaných člověkem. Konzumuje se už více než dva tisíce let a právem je považováno za velmi zdravé ovoce. Obsahuje totiž vitaminy A, B, C, E, K, hořčík, draslík, karotenoidy a flavonoidy. Kromě zdravotních výhod má i velmi dobrou chuť a napomáhá při hubnutí.

Kaki pomáhá zhubnout

Držíte dietu, abyste zhubli? V tom případě si do svého jídelníčku zařaďte kaki. Urychluje spalování tuků. Díky němu budete mít navíc menší chuť na sladkosti. Nemusíte ho jíst samostatně, ale můžete ho přidat třeba do jogurtu nebo salátů. Dejte si alespoň čtyři kaki týdně.

Preventivně ochraňuje před záněty

V chladném počasí můžete snadno dostat různé záněty, na které se předepisují nejčastěji antibiotika. Tomu se však můžete vyhnout, když budete pravidelně konzumovat kaki. Oranžové ovoce obsahuje velké množství vitaminu C, které chrání buňky před záněty. Kromě toho pomáhá v prevenci proti vzniku cukrovky či artritidy. Pravidelnou konzumací kaki rozhodně nemůžete nic zkazit.

Podporuje zdravé trávení

Kaki je skvělým zdrojem vlákniny. Ta má velmi pozitivní vliv na trávení. Zlepšuje průchodnost střev, funguje jako prevence před chronickým zánětem trávicího traktu, který může v některých případech vyústit až v rakovinu tlustého střeva. Pokud vás občas trápí zažívací potíže, pravidelná konzumace kaki je správná volba. Mělo by se vám po něm trochu ulevit.

Předchází srdečním chorobám

Srdeční choroby jsou velkým strašákem pro mnoho lidí. Často se na ně i umírá. Pokud máte obavy o své srdce, pravidelně konzumujte kaki, protože obsahuje velké množství flavonoidů. Jde o antioxidanty, které regenerují a zpevňují cévy.

Chrání oči

To, že mrkev příznivě podporuje zrak, je všeobecně známé, ale není jediná. Kaki totiž funguje jako prevence před makulární degenerací. Jde o poměrně závažné onemocnění, během kterého dochází ke ztrátě centrálního zraku. V nejhorších případech může pacient přijít o zrak.

Kaki obsahuje karotenoidní antioxidanty, lutein a zeaxanthin, což jsou látky, které snižují riziko vzniku makulární degenerace. Kromě kaki stojí za pravidelnou konzumaci i houba reishi. Funguje jako prevence proti rakovině.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Felix Slováček je až neuvěřitelně vitální: S partou přátel navštívil lyžařské středisko v Cavalese....

Styl

Trendem letošního roku je japonský střih Hime cut. Tento jemný, elegantní a zároveň extravagantní účes...

Tech

Archeologický objev pod hradem Loket: Pozůstatky z 11. století odhalují dávnou historii