Objevily se vám na pokožce pigmentové skvrny? Zbavte se jich přírodní cestou

 Krása 
14. září 2019 07:52 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pigmentové skvrny na kráse nepřidají Depositphotos
Tmavé pigmentové skvrny se mohou objevit na těle téměř kdekoliv. Výjimkou není ani obličej, což negativně ovlivňuje vzhled člověka. Snadno se vám na pokožce vytvoří, ale těžce se jich budete zbavovat. Mnohdy je nedokáží odstranit ani drahé krémy. Můžete to zkusit přírodní cestou.

Pigmentové skvrny nejsou nebezpečné, ale nevypadají dobře. Mohou se utvořit hned z několika příčin. Nejčastější z nich je působení slunečního záření. Z toho důvodu se mnoha lidem tvoří největší množství pigmentů v létě. Stačí, abyste se zapomněli namazat, a hnědá skvrna se vám hned někde objeví.

Léto sice už pomalu končí, ale možná si z něj odnášíte památku v podobě pigmentů. Mohou se vám utvořit i ze stresu či některých léků. Pokud nechcete utrácet peníze za kosmetické ošetření či krémy, vsaďte na přírodní prostředky.

Citronová šťáva

Citron hydratuje pokožku, jde o přírodní bělidlo. Vymačkejte z něj šťávu a připravte si dvě lžíce medu. Ingredience smíchejte dohromady. Vytvořenou směs si natřete na všechny pigmentové skvrny, které se vám v nedávné době na pokožce objevily. Proceduru opakujte každý den. Během několika následujících dní můžete sledovat, jak pigmenty blednou.

Bílý jogurt

Bílý jogurt prospívá nejen střevům, ale i pokožce. Obsahuje kyselinu mléčnou, která má zesvětlující účinky. Smíchejte jogurt s medem. Ten se používá často v kosmetice pro své hydratační účinky, dokáže pokožku trochu zesvětlit a zdárně bojuje proti akné.

Dejte do jogurtu tři lžíce medu a důkladně promíchejte. Směs si natřete na pigmentové skvrny a nechte ji působit zhruba patnáct minut. Tuto proceduru opakujte každý den po dobu jednoho až dvou týdnů. Za pár dní byste měli vidět výsledky.

Okurka

Okurka obsahuje velké množství vody, takže pokožku dobře hydratuje a napomáhá k léčbě různých kožních onemocnění. Nastrouhejte okurku, připravte si gram mouky a vymačkanou citronovou šťávu. Všechny ingredience spolu důkladně promíchejte.

Směs naneste na pigmentové skvrny a nechte ji několik minut působit. Tento proces opakujte každý den, dokud vám pigmentová skvrna alespoň trochu nezesvětlá.

Brambora

Umyjte bramboru a rozkrojte ji napůl. Jednou polovinou třete místo, kde se vám udělaly pigmentové skvrny. Opět tento proces opakujte několik dní za sebou a sledujte, zda vám hnědé skvrny blednou. Na kůži se vám nemusí objevit pouze pigmenty, ale i kuří oka. Poradíme vám, jak se jich zbavit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve