Dokonalou manikúru si můžete udělat samy. Jak na to?

 Krása 
13. září 2019 14:17 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Udělat si hezkou manikúru je poměrně pracné  Depositphotos
Toužíte po krásných nehtech, ale nechcete za ně utrácet majlant u kosmetičky? Dobře se starat o své nehty můžete i samy. Prozradíme vám, co všechno musíte pro své nehty udělat, aby byly hezké.

Pokud neustále někam spěcháte, udělejte si čas na pravidelnou úpravu nehtů. Stane se z toho váš oblíbený rituál, u kterého můžete chvíli odpočívat. Udělat si hezkou manikúru je trochu pracné, ale pokud vás to bude bavit, odpočinete si u ní od neustálého stresu a spěchu.

Pilujte si nehty skleněným nebo papírovým pilníkem

Základem dobré manikúry je pilování nehtů. Můžete si vybrat, zda chcete mít zabroušené nehty do kulata či rovně. Kovové pilníky jsou už pasé, pořiďte si skleněný nebo papírový. Pokud na to budete mít čas, pilujte si nehty jednou týdně. Ideálně je pouze trochu zarovnejte. Předtím si ještě nezapomeňte odlakovat starý lak.

Ponořte na několik minut ruce do vody

Dopřejte své pokožce na rukách drobnou lázeň. Napusťte si do nějaké nádoby teplou vodu a přidejte do ní pár kapek vyživovacího oleje na nehty. Ponořte do ní své ruce na několik minut. Poté je vytáhněte a osušte. Olejíček se vám bude ještě hodit. Potřete s ním celý nehet, včetně kůžičky okolo něj, a nechte jej zaschnout. Vytvoří na něm ochrannou vrstvu.

Odmastěte nehty

Těsně předtím, než si začnete lakovat nehty, je odmastěte. Jde o důležitý krok, protože lak musí k nehtům dobře přilnout. Namočte si vatovou tyčinku do odlakovače a vyčistěte s ní důkladně všechny nehty.

Použijte podkladový lak

Pokladový lak chrání vaše nehty před pigmenty z barevného laku. Další výhodou je, že lak poté můžete snadno odlakovat, aniž by po něm zůstaly nějaké stopy. Funguje jako ochranná vrstva, kterou byste rozhodně neměly vynechat.

Natřete si nehty barevným lakem

Poté, co vám podkladový lak zaschne, můžete si konečně nalakovat nehty vaším oblíbeným lakem. Pokud nechcete mít nehty pouze jednobarevné, můžete si udělat francouzskou manikúru. Kupte si na ni speciální šablony a přetřete si lakem pouze vršky nehtů. Můžete si na ně nalepit i malé ozdoby. Nikdo vám patrně neuvěří, že jste si dělaly manikúru samy.

Použijte krycí lak                                                                                                   

Na konec natřete své nehty krycím lakem, protože zafixuje barevný lak. Slouží jako ochrana, aby se vám nezačal rychle odlupovat. Nezapomeňte si krycím lakem natřít i hrany nehtů, aby byly kompletně chráněny. Přečtěte si ještě další tipy, díky kterým vám vydrží manikúra delší dobu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít