Přejete si, aby vám lak na nehtech vydržel a neloupal se? Víme, jak na to

 Krása 
08. září 2019 10:05 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Barevné nehty ženám sluší Depositphotos
Dokonale nalakované nehty vydrží sotva pár dní, takže to musíte dělat často. Neustálé upravování nehtů je otravné a nemusíte na to mít pořád čas. Inspirujte se následujícími tipy, díky kterým vám perfektní lak na nehtech vydrží o něco déle.

Lak na nehtech vypadá dobře. Manikúra patří k celkové vizáži ženy. Lak udržuje nehty zdravé, díky němu se nelámou a netřepí. Problém je v tom, že lak na nehtech nevydrží moc dlouho. S následujícími radami můžete jeho výdrž prodloužit.

Pořiďte si kvalitní lak na nehty

Mít kvalitní lak je základ pro to, aby vám na nehtech vydržel minimálně týden. V tomto případě neplatí úměra, čím dražší, tím lepší. Dobrý lak můžete najít i mezi levnějšími značkami. Kvalitu laku poznáte podle jeho hustoty. Pokud ho otevřete a ze štětečku vám hned začnou padat kapky laku, nemá hutnou konzistenci a kvalitu postrádá.

Nehty odmastěte alkoholem

Těsně předtím, než si začnete lakovat nehty, si nenamáčejte ruce ve vodě. Nehet do sebe rychle vstřebává vodu a lak k němu dostatečně nepřilne. Namísto koupele otřete své nehty s pomocí alkoholu, který je odmastí.

Použijte podkladový lak na nehty

Základem dobré manikúry je podkladový lak, který seženete téměř v každé drogerii. Neměl by mít žádnou barvu ani vůni. Slouží hlavně k tomu, aby na něj dobře přilnul klasický lak. Díky němu vám půjde odlakování nehtů snáz, protože je ochrání proti zabarvení.

Naneste na nehty dvě vrstvy laku

Nechte podkladový lak uschnout a naneste na něj dvě vrstvy dalšího. Jedna nebude stačit a tři už jsou moc. Nezapomeňte lak nanášet i na hrany nehtu, protože tam se začíná odlupovat nejdříve. Jde sice o mravenčí práci, ale vyplatí se.

Nezapomeňte na krycí lak

Krycí lak je poslední, který na své nehty budete nanášet. Nesmíte na něj zapomenout, protože zafixuje barevný lak. Vaše nehty se navíc budou lesknout.

Manikúra vám vydrží dlouho, když si pro jistotu budete lakovat nehty krycím lakem alespoň jednou za dva dny. Nezabere vám to moc času, půjde jen o pár tahů. Máte potřebu si své nehty občas kousat? Poradíme vám, jak se toho zlozvyku zbavit.

Témata: nehty, alkohol, výdrž
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47