Mastné vlasy? Stačí pár minut a budou vypadat jako umyté

 Krása 
25. srpna 2019 08:49 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
S pomocí pár triků si mastných pramínků nikdo ani nevšimne Shutterstock
Ne vždy se najde čas na umytí vlasů. Nezoufejte, s pomocí těchto triků si vašich mastných pramínků nikdo ani nevšimne.

Není to nic příjemného, pokud vás čeká schůzka nebo společenská akce a vaše vlasy jsou zplihlé a mastné. Můžete si sice vlasy utáhnout do drdolu nebo rovnou nasadit čepici. Ale vězte, že to není jediný způsob, jak zamaskovat mastné vlasy. Navíc v divadle nebo na koncertě by čepice asi neobstála.

Vyfénujte je

Nabízí se varianta použít suchý šampon. Nicméně, ne každá jej má doma a hlavně hned po ruce. Pokud jsou vaše vlasy mastné jen lehce, zachránit vás může obyčejný fén. Suché vlasy projeďte vysoušečem, který je zbaví mazu. Ideální je foukat si vlasy v předklonu, čímž také získáte větší objem a účes nebude vypadat zplihle.

Použijte kapesník 

Skvělou službu vám také prokáže obyčejný papírový kapesník. Rozdělejte jej na jednotlivé vrstvy. Ty pak postupně přikládejte na kořínky, abyste odsáli přebytečný maz, což pak můžete na kapesníčku pozorovat. 

Pudr jako pudr

Zachránit vás může i obyčejný pudr. Má totiž takřka stejné vlastnosti jako suchý šampon. Stačí, pokud si s ním lehce poprášíte kořínky vlasů a promasírujete je. Pudr absorbuje mastnotu, takže vaše vlasy budou vypadat mnohem lépe než před tím, navíc získají i na objemu. Zbytky pak vyčešte. Pudr si můžete vyrobit i sami doma. Stačí vám k tomu pár ingrediencí, které najdete i doma. Více jsme na toto téma psali zde.

Jděte s módou

Čelenky jsou trendy již několik let. Nosí se široké látkové čelenky a šátky naaranžované v účesech. Můžete tak zakrýt nejenom mastné kořínky, ale zároveň být také IN. Šátky i čelenky se nosí ve všech barvách i vzorech, takže se nemusíte bát, že byste sáhla vedle. Obzvlášť módní jsou zdobené kamínky či perlami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008