Padají vám vlasy? Nemusíte utrácet za drahé přípravky, účinné pomocníky najdete i v kuchyni

 Krása 
06. srpna 2019 08:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nepříjemné padání vlasů postihuje muže i ženy Shutterstock
Padání vlasů trápí nejen muže, ale také ženy. Nicméně, není nutné vždy utrácet za drahé kosmetické přípravky. Některé z nich najdete i v kuchyni. A fungují!

Příčiny, proč lidem padají vlasy, jsou různé. Mezi časté viníky patří užívání některých léků, dědičnost, stres, nutriční nedostatky, těhotenství nebo špatně fungující štítná žláza. Ale stejně tak může být na vině prodělaná infekce či hormonální nerovnováha. Speciální přípravky proti padání stojí stovky korun. Ovšem, ne vždy mohou pomoci. Zkuste to nejprve pomocí přírodních prostředků. Mnohdy udělají větší službu než ty chemické.

Kajenský pepř

Toto pikantní koření má své uplatnění nejen v kuchyni, ale také v kosmetice. Díky obsahu kapsaicinu stimuluje krevní oběh. Není tedy divu, že kajenský pepř bývá často součástí celé řady přípravků na hubnutí, proti celulitidě, ale také jej obsahují séra a šampony proti padání vlasů. Zkuste si připravit domácí vlasový životabudič. Smíchejte jeden díl pepře se stejným množstvím olivového oleje a výslednou směs si vetřete do pokožky hlavy. Po třiceti minutách umyjte. 

Zelený čaj  

Zelený čaj je úžasný antioxidant. Tento blahodárný nápoj předchází rozvoji diabetu 2. typu, prospívá zdraví ústní dutiny a usnadňuje hubnutí, napomáhá proti úzkosti, a také snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. V kosmetickém průmyslu se přidává do přípravků proti stárnutí a tvorbě vrásek. Díky přítomným antioxidantům, aminokyselinám a kofeinu předchází vypadávání vlasů i lupům, navíc jim dodá úžasný lesk. Připravte si silnější odvar a oplachujte si s ním vlasy po každém mytí. O tom, jak si čaj správně připravit, aby byl skutečně zdraví prospěšný, jsme psali zde.

Cibule

Možná, že vám přijde divné dávat si do vlasů cibuli, ovšem věřte, že se jedná o jednu z nejspolehlivějších metod proti řídnoucí hřívě. Cibule totiž obsahuje vysoký podíl síry. Ta je známá jako léčivý minerál, protože má schopnost stimulovat krevní oběh a omezuje záněty kůže. Síra je rovněž nezbytná pro rozvoj kolagenu, který je také hlavním stavebním kamenem našich vlasů a nehtů. A to znamená, že správné množství síry v našem těle může pomoci proti vypadávání vlasů, a zároveň podpoří opětovný růst zdravých a pevných vlasů. Zkuste si připravit několik receptů.

Medová pasta

Smíchejte čtvrt šálku šťávy z cibule s jednou polévkovou lžící medu. Touto pastou si denně masírujte pokožku hlavy. Každý den si připravujte čerstvou směs. 

Cibule a kopřiva 

Připravit si můžete také cibulovou koupel ze slupek. Potřebujete 3 šálky hnědých cibulových slupek, které zalijete litrem vroucí vody, a necháte hodinu louhovat. Nálev sceďte a pak si jím přelívejte vlasy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008