Sestavte si jednoduchý stravovací plán, pomocí kterého zhubnete bez hladu a trápení

 Krása 
23. července 2019 13:44 / Jana Jančová
  1
📷
12 fotografií v galerii
Jezte opravdové jídlo a zhubněte bez trápení Shutterstock
Plavková sezona je opět v plném proudu a vám se stále nepodařilo shodit těch pár kil? Nevadí, máme triky a tipy, které dokáží udělat doslova zázraky. Důležité je, abyste se rozhodli a konali, tohle předsevzetí tak neodkládejte.

Podle odborníků je zdravé chudnutí 2 až 4 kilogramy za měsíc. To pro vás znamená, že musíte snížit svůj kalorický příjem o 500 až 1 000 Kcal za den. Důležité však jsou i vaše stravovací návyky. To hlavní je nepřejídat se a nepoužívat jídlo jako kompenzaci za cokoliv.

Co byste měly dodržovat, aby se vaše váha upravila?

Jezte pravidelně, v malých dávkách. I když ráno například nemáte moc času, nevynechávejte snídani. Najděte si čas i na ostatní jídla v pravidelných intervalech, jezte pomalu a v klidu. V žádném případě při jídle nekoukejte na televizi, do mobilního telefonu, ani nečtěte.

Při pravidelnosti stravy nebudete mít po čase pocit hladu, přesto pokračujte v zavedeném stravovacím rytmu. Některým lidem vyhovuje jíst pouze 3x denně. I to je správná cesta, ale vždy musí jít o jídla bohatá na živiny, nikoliv prázdné kalorie. 

První měsíc k sobě buďte přísnější

V prvním měsíci byste měli být k sobě nejpřísnější. Alespoň měsíc nekonzumujte alkohol, v žádné formě, ani na vaření! Vyhněte se také zbytečným kaloriím, jako je mléko v kávě či sladké nápoje. Zkuste se v prvním měsíci vyhnout přílohám, pečivu a mléčným výrobkům a uvidíte, jak půjdou kila rychle dolů! V dalších měsících můžete postupně zařadit některé mléčné výrobky či přílohy. Sladké nápoje a alkohol byste měli i nadále konzumovat jen ve velmi výjimečných situacích.

Nekonzumujte přidaný cukr, ani přírodní

Nekonzumujte žádný přidaný cukr, ať už přírodní nebo umělý. Žádný javorový sirup, med, nektar z agáve, kokosový cukr, Nutrasweet, sacharin, xylitol, stévii atd. Čtěte etikety, protože potravinářské firmy přidávají cukr do svých produktů pod různými názvy, tak abyste to nepoznali.

Jezte opravdové jídlo

Klíč k úspěchu je v podstatě velmi jednoduchý. Jezte opravdové jídlo bohaté na živiny a uvidíte, že nebudete mít hlad! Jezte maso, mořské plody, vejce, spoustu zeleniny, jen trochu ovoce a dostatečné množství dobrých tuků z ovoce (např. avokáda či oliv), oříšků a semínek. Jezte jídla, která se skládají z malého počtu ingrediencí. Ideálně jídla zcela přírodní a průmyslově nezpracovaná. V galerii naleznete nekolik tipů na rychlé a kvalitní jídlo. (Dále čtěte: Kde v Evropě je nejvíce obézních žen a kde nejméně? A jak jsou na tom Češky?).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod