Ne všechna kosmetika snese teplotní výkyvy. Jak ji uchovávat, aby přežila i tropy?

 Krása 
07. července 2019 15:11 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Obvykle platí, že by kosmetika měla zůstat stabilní při pokojové teplotě Shutterstock
Ani kosmetika nevydrží úplně vše. Zvlášť, pokud si ji s sebou berete na dovolenou. Poradíme vám, kde ji uchovávat, aby přežila i tropy.

Krémy, oleje, gely, mléka, odličovače, make-up, parfémy, laky na nehty. Asi málokterá žena se bez těchto věcí obejde na dovolené. Jak ale tyto věci převézt a hlavně je nadále uchovat, když teploty třeba dosahují i čtyřicet stupňů Celsia?

Nemá ráda teplotní výkyvy

Obvykle platí, že by kosmetika měla zůstat stabilní při pokojové teplotě. Ta by měla být maximálně do 25 stupňů Celsia, nejméně zvládne pět stupňů Celsia. Stejně tak by se kosmetika měla uchovávat v suchém prostředí chráněném před přímým sluncem. Jenom tak máte zaručené, že váš výrobek si uchová všechny vlastnosti, které má mít. Pokud tedy jedete na dovolenou, velkou roli hraje, jak dlouho se na místo dopravujete a v čem kosmetiku převážíte.

Pomůže neopren

O svou kosmetiku se rozhodně nemusíte bát, pokud je převážena až deset hodin při teplotách do 40 stupňů Celsia. U pobytových zájezdů, kdy jezdíte z místa na místo, dělá kosmetice dobře klimatizované prostředí. Pokud tomu tak není, pak ji dejte před odjezdem do lednice, a následně ji vložte do taštičky z materiálu s izolačními vlastnostmi (např. neoprenu nebo vícevrstvého měkkého PVC). A to nejenom krémy, ale i dekorativní kosmetiku. Jakmile přijedete na dovolenou, dejte hned kosmetiku do ledničky. A tam ji uchovávejte po celou dobu svého pobytu. 

Chraňte opalováky

Bez opalovacích krémů se na pláži neobejdete. Ale ani ty nemohou být vystaveny celý den slunci. Proto byste měli mít přípravky rozhodně ve stínu, a ještě lepší je mít je v izolační kosmetické taštičce, anebo třeba v chladící tašce na nápoje. 

Co raději nechat doma

To, co byste určitě na dovolenou s sebou brát neměli, jsou různé spreje, pěnové přípravky a další kosmetiku v tlakových nádobách, které nesmí být vystaveny vysokým teplotám. Raději si vyrobte svůj vlastní deodorant, o němž jsme psali zde. Přírodní oleje také raději nechejte doma, jelikož by vám ve vyšších teplotách mohly žluknout. Své drahé parfémy rovněž nechejte doma a vezměte si raději toaletní vodu, která je vhodnější a lehčí. Parfémy by totiž mohly kvůli alkoholu rychleji těkat, a tím pádem byste o ně mohli brzy přijít.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47