Poukud toužíte mít pleť bez vrásek, sáhněte po přípravcích s obsahem peptidů

 Krása 
26. srpna 2021 08:24 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Než se svěříte do rukou plastických chirurgů, zkuste se vrásek zbavit neinvazivní cestou Pixabay
Která žena by netoužila po kosmetice, která omladí a zpevní její pokožku. Pokud patříte mezi ně, pak sáhněte po přípravcích s obsahem peptidů.

Asi každý z nás už někdy v minulosti zaslechl při hodině chemie slovo peptid či peptidy. Ale zřejmě už málokdo tuší, co to vlastně pepitidy jsou a k čemu slouží. Jisté je jedno: tyto sloučeniny by vám rozhodně neměly chybět ve vaší kosmetice. Vaše pleť je bude doslova milovat. 

Co to je

Peptidy jsou chemické sloučeniny organického původu. Jsou to krátké řetězce tvořené aminokyselinami, které jsou navzájem spojené tzv. peptidovou vazbou. V těle plní celou řadu funkcí. Co se týká kosmetiky, pak při nanesení na kůži působí různým způsobem podle toho, z jakých aminokyselin jsou složeny, jak velké jsou jejich molekuly, také podle typu kosmetického přípravku, do kterého jsou přidány. Vzhledem k tomu, že jsou organismu vlastní a vyskytují se přirozeně, nezpůsobují alergie či jiná podráždění. Hodí se tak pro všechny typy pleti. Peptidy lze uměle vytvořit, anebo získat z rostlin, jako je například rýže a sója.

Neviditelný motor 

S přibývajícím věkem dochází ke zpomalení metabolismu, klesá také produkce kolagenu a pokožka se obnovuje méně efektivně, což následně vede ke ztrátě pevnosti a elasticity v pleti. S těmito problémy si dokáže poradit peptidová kosmetika. Ta umí totiž pleť "oklamat". Při aplikaci peptidů si totiž vaše pleť bude myslet, že nemá dostatek kolagenu, a o to více jej začne vyrábět. Jde tak vlastně o takový nenápadný motor, který dokáže vaši pleť pořádně nastartovat. Vaše vrásky a linky tak začnou viditelně ubývat. Navíc pleť bude vypnutá a projasněná. Díky dávce elastinu, který si za pomoci peptidů začne kůže vytvářet, se můžete těšit na pevnou a vypnutou pleť. Pravidelnou dávkou peptidů můžete dokonce své vrásky zredukovat až o 65 procent. A to není zrovna málo.

Co ještě umí

Peptidová kosmetika umí nejenom odstranit vrásky, ale také různé druhy začervenání a zánětů, a to včetně akné. Peptidy totiž na pleť působí i antimikrobiálně. To znamená, že účinně ničí bakterie, které mají na svědomí nevzhledné pupínky. Kromě toho si umí poradit s pigmentovými skvrnami, které se často objevují po slunečním záření. S nimi se dá zatočit i pomocí domácích prostředků, o nichž jsme psali zde

Rychlé výsledky

Býváte často zklamané tím, že u krémů nevidíte žádné výsledky? U peptidů vám to nehrozí. Během pár dní je jejich účinek viditelný a citelný. U některých typů peptidů uvidíte účinek doslova již po pár minutách. U jiných druhů peptidů je potřeba používat přípravek dlouhodobě a pravidelně, což je například případ antibiotik, a jejich účinek se projeví v plné míře za čtyři až šest týdnů. 

Zdroj info: www.healthline.com, www.dermstore.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod