Vsaďte na letošní trend. Zahalte své rty do tmavé rtěnky

 Krása 
18. listopadu 2018 14:08 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Tmavé rty vypadají neuvěřitelně svůdně Depositphotos
Letošním hitem jsou bezesporu tmavé rtěnky. A čím tmavší, tím lepší. Ne každá žena si je však může dovolit. Pro koho tedy jsou?

Černá, vínová, temně fialová, tmavě hnědá, burgundská či modrá. Přesně tyto odstíny jsou naprostým trendem letošního podzimního líčení. Ovšem trend je jedna věc a skutečnost, zda jste vůbec vy ten pravý tip pro tyto barvy, je věc druhá.

Čím tmavší, tím tenčí

Platí nepsané pravidlo, že tmavá barva zužuje. A nejinak je tomu také u rtěnek. Čím tmavší použijete, tím budou vaše rty vypadat opticky užší. Takže nositelky úzkých rtů by se tmavým rtěnkám měly spíše vyhýbat. Naopak ženy s plnými rty si je klidně mohou dopřát.

Pozor na stíny

Pravdou také je, že trend velmi tmavých rtů sluší zejména mladším ženám. Nevýhodou těchto odstínů totiž je, že zdůrazní veškeré tmavé stíny v obličeji. Takže pokud vás trápí kruhy pod očima či vrásky, tmavá rtěnka by tyto nedostatky více zdůraznila. Extra tmavá rtěnka vynikne na perfektní pleti spíše světlejšího odstínu.

Jemné líčení

Jestli si tedy troufáte na toto temné líčení, pak zbytek make-upu zvolte ve velmi jemném duchu. Nezapomeňte jej dobře zafixovat, aby vám vydržel celý den. Tipy, jak na to, jsme psali zde. Oční stíny nechte v neutrálních tónech béžové či pudrově růžové, lehce zvýrazněte řasy a oči můžete projasnit světlou tužkou ve spodní slzné hraně. A než nanesete rtěnku, nezapomeňte použít konturovací tužku, která zabrání rozpíjení barvy.

Kam v ní vyrazit

Výrazné líčení se hodí více na večerní party či jiné akce. Ale pokud máte odvahu, vyrazte v něm i během dne, třeba do práce. Samozřejmě záleží na prostředí, ve kterém pracujete. Na druhou stranu tím rozhodně přitáhnete pohledy nejednoho muže.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008