Spíte v podprsence? Dost možná je to příčina vašich bolestí hlavy

 Zdraví 
15. listopadu 2018 15:47 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spaní v prádle je sice sexy, ale škodí to zdraví Depositphotos
Řada žen si ani neumí představit fakt, že by šla spát bez podprsenky. Jenomže si tím zadělávají na nemalé zdravotní problémy.

Každá žena chce být sexy, a to nejenom ve dne, ale také ve chvíli, kdy uléhají vedle své drahé polovičky do postele. Některé jdou proto spát nalíčené nebo v podprsence v domnění, že jim takto zůstanou prsa déle pevná, což je ale samozřejmě už dávno vyvrácený omyl. Nejenomže to s pevností poprsí nemá nic společného, ale ještě k tomu všemu si mohou zadělat na slušný zdravotní problém.

Urputné bolesti hlavy

Více než osmdesát procent žen si vybírá špatnou velikost podprsenky. Samozřejmě, že menší než mají ve skutečnosti. Důvodem toho jsou těsná ramínka i pásy, které se zařezávají do zad a ramenou, utlačují a dráždí nervy, což může způsobit urputné bolesti hlavy a nebo třeba brnění rukou.

Trávící problémy

Pokud sáhnete po příliš těsné podprsence, což je nejčastější varianta, a navíc jdete v ní i spát, sltačujete si tím bránici. Takže vás to omezuje v dýchání, ale také se může objevit pálení žáhy, což může být příčinou i problémů s trávením. 

Zvýšená pigmentace

Nosit podprsenku i přes noc může snížit krevní oběh, což znamená, že se vám spí velice nepohodlně. V místě, kde je elastická část podprsenky nejtěsnější, se často objevuje vyšší pigmentace. Ta se sice objevuje i po denním nošení, ale díky nočnímu si situaci ještě zhoršujete.

Hrozí plísně

I v noci se tělo potí. A pokud máte podprsenku i během spánku, pokožka pod ní je mnohem více drážděna, nedýchá a mohou se objevit různé kožní problémy od plísní až po ekzém. Takže dámy, není lepší spát bez podprsenky? Ale pokud si noc bez ní neumíte představit, dbejte na správnou velikost vašeho prádla. O tom, jak vybrat to správné, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve