Chcete mít perfektní selfie? Pozor na časté chyby

 Krása 
14. listopadu 2018 18:46 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Naučte se kouzlit se světlem a stíny Depositphotos
Děláte si ráda selfie? Pak se vyhněte těmto nejčastějším chybám, které vám výsledný snímek mohou pokazit. Focení není vůbec nic jednoduchého. Můžete mít sebelepší přístroj, ale důležitá je práce se světlem a dokonalý make-up.

Při špatné práci můžete vypadat starší nebo o pár kilo těžší. Takže pokud chcete, aby vaše fotky vypadaly jako od profesionála, prozradíme vám triky, jak se naučit líčit se a pózovat tak, aby vaše fotky byly skutečně dokonalé.

Hlavně ne nude

Ano, je pravda, že nude a nahé líčení je trend tohoto roku, nicméně na fotce byste díky tomu vypadala nudně a nevýrazně. Nebojte se a na focení to trochu přežeňte s make-upem. Oči vystínujte tmavěji pigmentovaným stínem. Sáhněte také po výrazných rtěnkách, třeba v sytě červené nebo módní fialové či jiné trendy tmavé barvě. A nezapomínejte vše dobře roztírat a prolínat, jinak budete mít na fotce flekaté stíny.

Málo make-upu

Zapomeňte na lehké BB krémy. Na focení dejte přednost kvalitnímu make-upu, který vám pleť dokonale vyhladí a sjednotí. Jestli vás trápí nějaký ten pupínek nebo rozšířené póry, vezměte si na pomoc vyhlazující podkladovou bázi, která minimalizuje póry, pleť pěkně vyhladí a sjednotí nerovnosti. Dobrou službu vám také udělá korektor. 

Špatný úhel

Než se pustíte do focení naostro, udělejte si několik zkušebních snímků z různých úhlů. Ne každý je totiž lichotivý. Navíc i lidská tvář není tak souměrná, jak by si jeden mohl myslet. Při focení dbejte na to, aby byl od vás objektiv dostatečně daleko a nezkresloval vám vaše rysy v obličeji. Máme pro vás tip profesionálních modelek. Foťte se ze shora. Díky tomu budete působit drobně a štíhle.

Nedostatek světla

Ty nejkrásnější fotky jsou takové, které jsou zachycené v denním světle. Takže raději než v baru u lampičky se postavte k oknu nebo jděte rovnou pořídit fotku ven. A pokud chcete skutečně mistrovskou fotku, počkejte si na západ slunce.

(Ne)konturování

Při focení si můžete krásně vyhrát s rysy vašeho obličeje. A to díky stínování. Dejte si tu práci a konturujte obličej. A opět se nebojte být výraznější. Věřte, že na fotce to bude vypadat mnohem jemněji. Světlá barva patří na partie, které chcete zvýraznit nebo rozšířit. Této technice se říka strobing a jak na něj jsme psali zde.

Tmavá naopak patří do míst, která potřebujete zúžit. To samé platí i v případě tvářenky. Pokud máte vystouplé lícní kosti, dejte si tvářenku těsně pod ně. Jsou-li naopak nevýrazné, dejte si tvářenku přímo na ně a tmavší pudr veďte těsně pod ní. Stejně jako u stínů ale platí, že vše musí být krásně rozetřené a prolnuté.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve