Došel vám pudr na make-up? Jednoduše si ho vyrobte z domácích surovin

 Krása 
16. listopadu 2018 13:12 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Co dělat, když vám dojde pudr? Shutterstock
Pudr je nedílnou součástí kosmetické výbavy snad každé ženy. Díky němu se nelesknete a vaše líčení také díky pudru déle vydrží. Co když vám ale dojde? Existuje jedno řešení - vyrobte si pudr samy doma. Je to rychlé a velmi snadné.

Hlavní funkcí pudru je, že velmi dobře fixuje make-up. Důležité je vybrat správnou barvu pudru - ta by se neměla moc lišit od odstínu make-upu. Pokud chcete vypadat dokonale, po přepudrování obličeje ještě použijte speciální kartáček, pomocí kterého vyčešete zbytky pudru z vlasů a obočí.

Pokud chcete ušetřit za drahý kosmetický pudr, můžete si jej samy doma vyrobit. Je to jednodušší, než se může na první pohled zdát. A nevyžaduje to ani žádné extra suroviny, většinu potřebných ingrediencí najdete zřejmě doma.

Co budete potřebovat

Než se do výroby kosmetického pudru pustíte, připravte si k ruce pár ingrediencí:

  • 3 lžíce kukuřičného škrobu (může být i arrowroot, který je jemnější a lze ho pořídit v kterémkoliv obchodě se zdravou výživou)
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • kakao

Jak na to

Do mističky si nejprve nasypte škrob. Pak přidejte skořici a mletý muškátový oříšek a dobře zamíchejte (někomu už může tenhle odstín stačit, pokud byste potřebovali světlejší, přidejte po troškách kukuřičný škrob). Jestliže naopak potřebujete tmavší odstín, postupně přidávejte kakao, až budete mít odstín, který vám bude sedět. Ale pozor! Je třeba použít opravdu kakao, nikoliv granulované granko.

A pudr máte hotový. Jeho nespornou výhodou je, kromě nízkých pořizovacích nákladů, že si vytvoříte odstín přesně podle svých potřeb. Navíc bude váš vlastnoruční pudr bez chemických přísad a bude krásně vonět po skořici a muškátovém oříšku. A pokud se vám váš původní pudr zakoupený v obchodě pouze rozbil, nevyhazujte jej. O tom, že se dá rozbitý pudr snadno opravit, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008