Pokud se vám objevily pigmentové skvrny ze slunce, můžete je zesvětlit pomocí přírodních prostředků

 Krása 
19. srpna 2020 11:16 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pigmentové skvrny se mohou na pokožce objevit kdekoliv Depositphotos
Pigmentové skvrny nejsou nebezpečné, ale nevypadají dobře. Když se vám objeví třeba na obličeji, pochopitelně se jich chcete zbavit či je alespoň zesvětlit. Léto přeskočilo do druhé poloviny a sluneční paprsky vám mohly na pokožce zanechat pigmenty různých tvarů a velikostí. Jak si je lze zesvětlit, aniž byste museli podstupovat chemický peeling či jiné invazivní metody?

Pigmentové skvrny se nejčastěji tvoří ze slunečního záření, ale nebývá to vždy pravidlem. Na vině může být stres, návštěva solárií, genetické dispozice či hormonální změny. Na zesvětlení pigmentů použijte přírodní metody, které vaší pokožce nijak neuškodí.

Červená cibule

Na pigmentové skvrny si pořiďte červenou cibuli. Existují minimálně dvě možnosti, jak zeleninu na pokožku aplikovat. Můžete ji rozkrojit na dvě poloviny a přiložit na kůži. Nechte je tam působit alespoň patnáct minut. Postup opakujte zhruba jednou denně.

Další možností je, že červenou cibuli nastrouháte a vylisujete z ní šťávu. Tekutinou si pigmentové skvrny potřete a nechte ji tam působit opět alespoň patnáct minut. Nakonec opláchněte a postup opakujte každý den, dokud vám pigmenty nezesvětlají.

Okurka

Nevzhledné pigmenty můžete odstranit či zesvětlit pomocí okurky. Připravte si z ní jednoduchou masku. Salátovou okurku nastrouhejte, vymačkejte do ní pár kapek citronu a poté přidejte čajovou lžíci medu a mouky. Všechny ingredience zamíchejte a naneste na pigmentové skvrny. Směs nechte působit zhruba dvacet minut. Pro výraznější účinky aplikujte každý den, dokud neuvidíte výsledky.

Kokosové mléko

Kokosové mléko má bělicí účinky a regeneruje pokožku. Často se využívá jako přípravek v některé tělových gelech a mlécích. Podporuje totiž pružnost pokožky. Kokosovým mlékem si natřete pigmenty a nechte ho působit zhruba patnáct minut. Proces opakujte alespoň dvakrát denně.

Citron

Citron je přírodní bělidlo. Pokud vám nezaberou předchozí tipy, citron by už měl. Vymačkejte z něj šťávu a natřete si s ní veškeré pigmentové skvrny. Nechte ji působit zhruba dvacet minut a následně se opláchněte vlažnou vodou. Tento proces opakujte dvakrát denně, dokud neuvidíte na pokožce změny. Dále čtěte: Probiotika a prebiotika nepomáhají jen se zažíváním, jsou i trendem v péči o pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008