Nekupujte pro miminko zbytečnosti. Jsou ale věci, na které byste zapomenout neměli

 Děti 
18. srpna 2020 09:57 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Novorozenci potřebují skutečně minimum věcí Depositphotos
Postýlka s nebesy, houpací koš, přebalovací komoda či pult, péřový polštářek a hnízdečko. Dnešní prodejci nabízejí nastávajícím rodičům nejrůznější pomůcky, vychytávky i vybavení do dětského pokoje jejich budoucího potomka. Každý pak ve snaze pořídit svému miminku to nejlepší, utratí doslova tisíce za věci, které jsou mnohdy zbytečné.

Proto pokud vás tato etapa v nejbližší době čeká, zkuste se spolu s námi podívat, na co byste rozhodně zapomenout neměli a co naopak v tuto chvíli rozhodně počká.

Minimalizujte pohyb

Každá máma se shodne na tom, že nejdůležitější je postýlka s kvalitní matrací, kterou ideálně umístíte co nejblíže vaší postele. V tuto chvíli se vám to možná nezdá, ale čím méně pohybu budete muset v noci k plačícímu miminku udělat, tím lépe. Pokud navíc nemáte rozlehlý dům, ve kterém bude miminko spinkat v pokoji vzdáleném od vaší ložnice, ušetříte také za drahé elektronické chůvičky.

Přebalujte v postýlce

Postýlku ideálně volte s výškově nastavitelným roštem a pokud navíc půjde polohovat alespoň jedna z bočnic, bude pro vás péče o mrňouska pohodlnější. Mnohé maminky se dokonce shodují na tom, že nikdy nepotřebovaly samostatný přebalovací pult, jelikož jim tuto funkci skvěle suplovala horní poloha nastavitelného roštu v postýlce. Pokud ale máte dostatek místa, pak si jej určitě pořiďte, jelikož vám poskytne další úložný prostor pro kosmetiku, pleny, podložky a další.

Chránič matrace je k nezaplacení

Nejen z tohoto důvodu, ale ryze z praktických pohnutek pořiďte pro malého spáče nejen kvalitní matraci, ale zejména její chránič, který vám může ušetřit spoustu starostí. Na něj pak ještě ideálně napínací prostěradlo a případně po obvodu postýlky můžete umístit látkový mantinel. S pořizováním drahých lůžkovin si také zatím nedělejte starosti, většina dětí zbožňuje usínání ve spacích pytlech, které pohodlně zastanou funkci přikrývky i na několik měsíců či let.

Skříň přijde vhod

Mějte raději po ruce také rychlozavinovačku, protože mnoho miminek uklidňuje pocit jakéhosi sešněrování. Evokuje jim to pocit bezpečí z dělohy, kde kolem sebe neměla také příliš prostoru a cítila se tam dobře a bezpečně. Zbytečnou investicí určitě nebude pořízení skříně či komody, do které budete ukládat vše pro vašeho drobečka. Ač se to ze začátku nemusí zdát, zejména oblečení bude přibývat geometrickou řadou a po čase uvítáte, že máte věci přehledně uspořádány. A s tím, jak miminko poroste, budete úložných prostor potřebovat stále více.

Může se vám hodit

Při pořizování výbavičky nezapomeňte ani na dětskou vaničku, případně koupací kyblík. Skvělým pomocníkem budou také polohovací houpací lehátka, přičemž některá se nabízejí ve variantě s vibracemi. V posledních letech se stal hitem také monitor dechu, který se umisťuje pod matraci dětské postýlky a s jehož pomocí je možné eliminovat riziko náhlého úmrtí kojence po zástavě dechu na minimum. Nemusíte si jej však hned kupovat. Drtivá většina porodnic jej nabízí k zapůjčení za rozumné částky. Čtěte také: Jak v létě zabavit děti na zahradě. Máme několik tipů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod