Jak se starat o své řasy řasy, aby byly zdravější, delší a hustší

 Krása 
30. listopadu 2019 08:39 / Eva Vogelová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Dlouhé řasy jsou ozdobou žen  Depositphotos
Toužíte po dlouhých a hustých řasách? Příroda k vám nebyla v tomto směru příliš štědrá? Samotné nanesení řasenky může být nedostačující. Pokud ztrácejí vitalitu a nejsou husté, žádná řasenka vám patrně neudělá takový objem, jaký byste si přály. Inspirujte se, jak se o své řasy starat, aby byly zdravější, delší a hustší.

Zdravé a husté řasy si přeje patrně každá žena. Některým to však nebylo dopřáno. S tím však lze něco udělat. Můžete si řasy nechat uměle prodlužovat nebo je trvale barvit. Pokud se vám nelíbí ani jedna varianta, můžete je zkusit oživit jinými způsoby.

Nezapomínejte se odlíčit

Když používáte řasenku, vždy si ji před spaním odličte. Pokud to neuděláte a jdete s ní spát, ničíte si řasy. Postupně začnou slábnout a řídnout. Odlíčení nesmíte vynechat, jinak nikdy nebudete mít krásné řasy. Používejte odličovače ideálně na olejové bázi, díky které jde řasenka dolů poměrně snadno. Rozhodně vaše oči nedrhněte, buďte k nim opatrné.

Masáž očních víček

Pokud chcete mít delší řasy, několikrát denně si masírujte krouživými pohyby víčka. Praktikujte to zejména u linie řas. Pravidelná masáž stimuluje růst řas. Musíte to však dělat opatrně, ať si nepoškodíte jemnou pokožku víček.

Vmasírujte si do řas olivový olej

Některé triky pro růst řas fungují i na vlasy. Platí to v případě olivového oleje. Namočte do něj odličovací tampon, zavřete oči a opatrně si ho vmasírujte do řas. Tento proces opakujte alespoň jednou denně. Olivový olej působí blahodárně i na oční okolí. Zabraňuje rané tvorbě vrásek a hydratuje pokožku.

Nechte na oči působit kokosové mléko

Kokosové mléko dodá řasám lesk. Díky němu budou vaše řasy zdravější a hustší, než byly doteď. Po delším používání kokosového mléka už ani nebudete muset používat řasenku. Vaše řasy budou krásné i bez ní.

Kokosové mléko si důkladně promíchejte. Namočte do něj vatový tampon a přiložte si jej na oči. Nechte ho působit zhruba deset až patnáct minut. Tento proces opakujte alespoň dvakrát až třikrát týdně.

Položte si na víčka zelený čaj

Pokud vás trápí oteklé oči a zároveň chcete mít hustší řasy, zelený čaj je pro vás ideální. Nechte pytlíček vylouhovat ve vroucí vodě. Poté ho vyndejte a počkejte, až se zchladí na pokojovou teplotu. Čajový sáček nakonec přiložte na svá oční víčka a nechte ho působit zhruba pět až deset minut. Dále čtěte: Jak zatočit se zplihlými vlasy?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008