Nový kosmetický zázrak nahrazuje botox. Skvěle funguje i na hluboké vrásky

 Krása 
12. října 2020 11:03 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zázračný peptid je revolucí v boji proti vráskám Depositphotos
Tento zázrak se jmenuje argireline a skvěle funguje na hluboké dynamické vrásky, které se typicky tvoří na čele mezi obočím nebo okolo úst. Argireline umí skoro to samé co botox a ještě navíc nevyžaduje injekční aplikaci.

Aplikace botoxu je už zažitým receptem na dynamické vrásky, především mezi obočím. Jenomže tato látka fakticky paralyzuje svaly, čímž jim znemožní pohyb a tudíž vrásky zmizí. Když tento "jed" vyprchá, procedura se musí opakovat. Ale ne s argirelinem.

Co je argireline

Argireline je pouze označení pro konkrétní peptid, acetylhexapeptid-3. Pokud nevíte, tak peptidy jsou krátké řetězce aminokyselin, které tvoří základ bílkovin včetně kolagenu a elastinu, což je činí nezbytnými pro zdravou a mladistvou pleť. Zatímco v péči o pleť jsou běžné různé peptidy, tento se liší ve schopnosti omezit pohyb svalů a doprovodných vrásek. Je to první peptid s cíleným účinkem na dynamické vrásky.

Argireline je peptid, který ovlivňuje komunikaci mezi nervy a svaly, aby se svaly nemohly dostatečně stahovat. Zároveň dokáže stimulovat produkci kolagenu a dále pomáhá udržovat pokožku hladkou a bez vrásek.

Ale pozor. Velmi záleží na formulaci každého jednotlivého kosmetického produktu s argirelinem. Pokud ho tam bude málo, nebude to tak dobře fungovat. Tedy při výběru dbejte na to, abyste si pořídily produkt se správnou formulací a správným množstvím argirelinu. Důležité je, aby takový produkt neobsahoval alkohol.

Co všechno argireline umí

Zabraňuje především tvorbě dynamických vrásek. Argireline je velmi specifický v tom, že interferuje s komplexem proteinových receptorů, které napomáhají pohybu svalů. To v překladu znamená, že díky argirelinu dochází k menšímu počtu svalových kontrakcí, což má za následek méně vrásek.

Rovněž stimuluje produkci kolagenu. Zvyšováním produkce kolagenu, bílkoviny odpovědné za pevnou a zdravou pokožku, pomáhá také zabránit tvorbě jemných linek a vrásek. Pomáhá pokožce udržovat vlhkost. Argireline také optimalizuje funkci kolagenu, který nejen vyhlazuje pokožku, ale také zlepšuje hladinu vlhkosti v pokožce.

Kosmetické produkty s argirelinem se navíc snadno používají. Zkrátka je aplikujete jen na postižená místa, tedy například na čelo či na vrásky okolo úst.

Většina kosmetických produktů neobsahuje pouze argireline, ale také řadu dalších peptidů, vitaminů a v neposlední řadě dnes už všudypřítomnou kyselinu hyaluronovou. K dispozici jsou jak séra, tak krémy. Ideálně by tyto produkty měly obsahovat 10 % argirelinu. Dále čtěte: Osvědčené metody, jak se zbavit chloupků na horním rtu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47