Univerzální boty, které unosíte nejen na podzim, ale i v zimě a na jaře

 Móda 
11. října 2020 12:37 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Kotníčkové boty mohou být i velmi elegantní Depositphotos
Pokud přemýšlíte, jaké boty si teď pořídit, pak rozhodně kotníčkové boty. Kromě toho, že jde o univerzální kousek, který se hodí prakticky ke každému outfitu, tak je navíc opravdu vynosíte. Hodí se totiž nejen na podzim, ale i v zimě nebo na jaře.

Kotníčkové boty, ať už šněrovací nebo na zip, si můžete pořídit v nestárnoucí černé, šedé nebo hnědé barvě. Pokud ale toužíte držet krok s módou, tak se poohlédněte buď po bílých, s károvaným vzorem nebo zvířecím potiskem. A pokud vám nevadí na sebe strhnout pozornost, klidně si pořiďte i v červené, tmavě modré či žluté barvě, zajímavě vypadají i nejrůznější metalické odstíny.

Univerzální obuv

Kotníčkové boty mají jednu obrovskou výhodu, ladí prakticky k jakémukoliv stylu oblečení. Klidně si je můžete vzít ke kalhotovému kostýmku, ale i k sukni, šatům, džínám, volnějším i uplým kalhotám.

Záleží na typu

Kotníkové boty mohou mít hodně podob. Nejčastěji se setkáte s rebelsky působící botou, která ale na rozdíl od neforemné farmářky žensky obepíná nohu, takže se hodí i k šatům nebo sukni. Ale jen tehdy, pokud chcete svému outfitu dodat trochu rebelský look.

Existují však i kotníčkové boty, které jsou maximálně elegantní. Takovou obuv pak můžete vzít i k elegantnímu kostýmku či šatům. Je totiž pravdou, že kotníkové boty na podpatku dokáží hravě nahradit i lodičky.

Široké i úzké kalhoty

Kotníčkové boty vypadají perfektně i ke kalhotám. A to jak k nedbale roztrhaným boyfriend džínám, tak i k pohodlným kalhotám s širokými nohavicemi. V tomto případě ale musíte dodržet jedno pravidlo - nikdy nohavice nezastrkujte dovnitř! Raději nohavice ohrňte a dejte na odiv holou kůži nebo hravé ponožky, které jsou letos rovněž trendy.

Sukně a šaty

Obecně se dá říct, že k sukním a šatům se hodí spíše jemnější a elegantnější typy kotníčkových bot, ideálně na podpatku. Mohou být šněrovací, ale častěji jsou na zip. Pokud ale zvolíte neformální outfit, klidně si můžete k šatům dát i šněrovací kotníkové boty rockerského vzezření. Tento typ bot ale pasuje hlavně ženám, které mají štíhlé nohy. O tom, jak vybrat stylové boty k sukni, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008