Kostkované šaty budou hitem zimní sezony. Poradíme, jak je nosit

 Móda 
07. října 2020 12:01 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kostka je zpět v centru pozornosti Depositphotos
Kostkované šaty, ale i sukně, kabáty či svetry. Prostě kostka bude v letošní sezoně podzim/zima hitovým vzorem. A na barvách tentokrát vůbec záležet nebude.

Pokud jde o vzory, kostky jsou nejen zcela univerzální, ale také vždy do určité míry "in“. Nejprve zo začalo kostkou na pracovních oděvech, pak se začaly kostky objevovat na sakách nebo károvaných sukních. Ale kostky této sezony budou tentokrát všude od byznys outfitu až po dokonalý víkendový styling.

Kostka, kam se podíváte

Módní domy se už doslova předhánějí v produkci nových kostkovaných modelů. Od dokonalých plátěných šatů s trendy rukávy a nadměrnými límci přes čistší a efektivnější modely až po košilkové šaty inspirované stylem grunge. Kostky zkrátka v nadcházející sezoně budou všude.

Ať už si rády obléknete odvážný pléd nebo dáváte přednost slunečnějšímu vzoru inspirovanému piknikovou přikrývkou, kostky ve všech svých podobách jsou v této sezoně něco, co nemůžete minout.

Pokud váháte, zda máte investovat do nákupu několika kostkovaných kousků, pak stojí za zmínku, že kostky skutečně zůstanou trendy, takže to, co si nyní pořídíte, bude možné nosit znovu a znovu i v příštím roce.

Vyberte si kusy, které budete moct vrstvit

Když se vydáte do obchodů pro něco kostkovaného, vyberte si podle vlastního vkusu kousky, které můžete vrstvit. Jako jsou třeba halenky, které lze kombinovat se sezonními robustními úplety. Od velkých po malé, světlé odstíny až po jednobarevné, vyberte si, co je "in".

Třeba kostkované šaty bez rukávů jsou super do kanceláře, venku přes ně snadno přehodíte sáčko, pléd nebo oblíbený kardigan.

Na párty si zase vyberte koketní kostkované šatičky s nadýchanými rukávy a límcem, ve kterých budete opravdu "in" po všech stránkách. Nejen, že je trendem kostka, ale i nadýchané rukávy a límce.

Pokud chcete něco více zemitého ve stylu grunge, pak si pořiďte dlouhé košilové šaty s nějakým tmavším kostkovaným vzorem a k nim obujte kotníčkové nebo vyšší kozačky s mohutnou podrážkou.

Jestliže chcete něco superelegantního v byznys stylu, pak určitě narazíte na nějaké šaty s vysokým výstřihem s kostkovaným živůtkem a hravou skládanou sukní.

Ale to není zdaleka všechno. Kostkovaných šatů a dalších módních kousků najdete v obchodech nepřeberné množství, stačí si jen vybrat podle vašeho vkusu a potřeb. Dále čtěte: Šaty s límečkem jsou novým trendem, který by letos na podzim ve vašem šatníku neměl chybět.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod