Čtyři přírodní afrodiziaka, která podle odborníků zlepší váš sexuální život

 Vztahy 
06. října 2020 13:16 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Přírodní afrodiziaka se užívají po staletí Depositphotos
Už po staletí se k podpoře zdravého sexuálního života používaly různé potraviny, které dokáží ovlivnit plodnost, výdrž a samotné libido.

Přírodní afrodiziaka jsou konkrétní rostliny, byliny nebo květiny, o nichž je známo, že zvyšují sexuální touhu. Vstřebáváme živiny z rostlin, když je jíme, vdechujeme jejich aroma nebo si jimi potíráme pokožku. Představte si zkrátka přírodní afrodiziaka jako sexuální wellness produkty pro tělo.

Zlepšení sexuálního života nebo posílení libida však vyžaduje holistický přístup, který zahrnuje několik faktorů, včetně správného naladění, a zdravou sexuální energii. Pokud jste tedy správně naladěni, zde jsou čtyři zázraky, které vylepší váš sexuální život.

Peruánský ženšen

Maca, nebo také peruánský ženšen, je superpotravina známá především svými schopnostmi zvýšit libido u žen. Kořen pochází z Peru a po staletí se jedl jako potravina bohatá na živiny, která zvyšuje energii, libido a plodnost.

Dnes je maca považována za superpotravinu s vysokým obsahem živin, které podporují sexuální funkce. Je to také adaptogen, což znamená, že pomáhá působit proti stresu v těle a je skvělý pro získání energie. Můžete jíst kořen maca ve formě tablet, ale můžete rovněž přidat organický prášek z maca do smoothies několikrát týdně pro extra sexuální wellness podporu.

Damiána

Damiána je starověké mayské afrodiziakum pocházející z Mexika, Latinské Ameriky a Karibiku. Několik studií ukazuje, že podporuje oběh a zvyšuje libido. Bylo také prokázáno, že je anxiolytické, což znamená, že pomáhá snižovat úzkost a depresivní příznaky, takže je skvělou volbou pro to, jak pomoci setřást sexuální úzkost nebo nervozitu.

Kromě tropického nápoje damiána, který si můžete dopřát na exotické dovolené, si můžete toto afrodiziakum naordinovat ve formě několika kapek esenciálního oleje, přidáním několika sušených listů do vašeho čaje, anebo si můžete zkrátka pořídit několik hotových produktů z damiány.

Konopí

Z hlediska přírodních afrodiziak je konopí jednou z nejoblíbenějších možností. Nedávná studie zjistila, že sledovaní lidé, kteří masturbovali a měli úspěšný orgasmus, měli ve svém těle vyšší hladiny endokanabinoidů, což jsou látky, které přirozeně naše tělo vytváří. To je důvod, proč produkty s CBD a kanabidiolem mohou významně zvýšit naše vzrušení a pocity. Ideální je ale samozřejmě používat speciální konopné produkty, jako jsou například kanabisová afrodiziakální séra.

Růže damašská

Všimli jste si někdy, jak se okamžitě cítíte lépe poté, co přivoníte ke kytici růží? Růže mají příjemnou vůni a jsou známé především svými afrodiziakálními a emočně povznášejícími vlastnostmi.

Je to především skvělý éterický olej, který můžete vložit do difuzéru, když potřebujete emocionální dobití. Ukázalo se ale také, že růžový éterický olej zmírňuje příznaky PMS, takže může být obzvláště skvělé vyzkoušet ho v menstruačním týdnu, a v neposlední řadě jeho vůni neodolá ani mužské pohlaví. Dále čtěte: Jak nás tři různé typy stylu připoutání ve vztazích ovlivňují.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod