Osvědčené metody, jak se zbavit chloupků na horním rtu

 Krása 
03. října 2020 13:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
O chloupky na horním rtu ženy nestojí Depositphotos
Chloupky na horním rtu ženy doslova nenávidí. Přitom jsou zcela přirozené. Ale kdo by něco takového chtěl slyšet. Raději se tedy zaměřme na to, jak se jich zbavit.

Než se pustíme do všech osvědčených metod prevence a odstraňování chloupků, pojďme se nejprve podívat na to, co způsobuje jejich růst.

Podle dermatologa dr. Michele Greena je nadměrná produkce androgenů často zodpovědná za růst chloupků na horním rtu. Svou roli mohou hrát také poruchy hypofýzy, nadledvin nebo štítné žlázy, stejně jako léky k léčbě endometriózy, nádory vaječníků, těžká inzulínová rezistence, hormonální změny spojené s menopauzou a užíváním anabolických steroidů nebo kortikosteroidů. Teď ale to nejdůležitější. Jak se chloupků zbavit.

Holení

I přes známý mýtus, že chloupky při holení budou růst více a silnější, je to varianta. Není totiž pravdou, že by chloupky rostly při holení více. Je ale skutečností, že pokud vám rostou chloupky intenzivněji, musely byste svůj horní ret holit poměrně často.

Depilační krém

Depilační krémy obsahují chemikálie k rozpuštění chloupků na povrchu kůže. Krémy nicméně mohou dráždit, mají nemilý zápach a v některých případech mohou způsobit alergické reakce. Na druhou stranu, pokud se u vás neobjeví žádný z těchto nežádoucích účinků, můžete se těšit na to, že vaše chloupky na horním rtu se neobjeví několik dní. Některé depilační krémy jsou dokonce navrženy přímo pro použití v oblasti obličeje.

Niťování chloupků

Stejně jako je niťování vhodné pro vaše obočí, je to i skvělý způsob, jak odstranit chloupky na horním rtu bez poškození pokožky. Ale není zrovna dvakrát příjemný.

Zpomalte růst pomocí eflornithinu

Pokud se zdá, že vaše chloupky na horním rtu rostou opravdu rychle, zajděte k dermatologovi, který vám může předepsat lék s obsahem eflornithinu. Tyto léčivé krémy zpomalují růstový cyklus chloupků a následně je rovněž ztenčuje.

Laserové odstranění

Laserové odstranění chloupků lze provádět po celém těle, včetně horního rtu. Trik spočívá v hledání laserového odstranění správného typu chloupků ve správný čas. Je to proto, že je účinný pouze na tmavší chloupky, protože laser cílí konkrétně na jejich pigment.

Kromě účinnosti stojí za zmínku i náklady. Každé ošetření něco stojí a často je zapotřebí pět až sedm ošetření. Jinými slovy, je to drahé. Ale vzhledem k tomu, že jde o nejúčinnější formu odstraňování chloupků, je na vás, abyste se rozhodly, zda to za to stojí nebo ne.

Elektrolýza

Elektrolýza je svým způsobem kombinací laserového odstraňování chloupků a depilačních krémů. Jde o trvalé odstranění chloupků a je to dobrá volba pro malé oblasti, jako je horní ret.

Dermaplaning

Jde o ošetření, které oholí chloupky a zároveň odloupne odumřelé kožní buňky na povrchu. Nejde ale o trvalé odstranění chloupků, takže tuto poměrně jednoduchou proceduru můžete zažít opakovaně jak v nějakém studiu krásy, tak doma.

Vosk

A jako poslední možnost je tu vosk. Ale podle dermatologů je to taky ta nejhorší možnost, protože vosk roztrhá horní vrstvu kůže, což povede k zarudnutí a podráždění. Jde ale o levnou variantu, po které chloupky nějakou dobu neporostou, navíc voskování můžete provádět doma v koupelně. Počítejte ale s tím, že se jedná o bolestivou proceduru, zvlášť v oblasti horního rtu. Dále čtěte: Tělové zpevňující krémy za námahu nestojí. Prozradíme, jaké látky opravdu pomáhají zpevnit pokožku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47