Jak vybrat stylové boty k sukni

 Móda 
13. července 2020 08:08 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
K sukním se hodí prakticky všechno Depositphotos
Sukně se nosí stále. Dlouhé, krátké a i ty velmi dlouhé. A často nevíme, jaké boty si vlastně k naší oblíbené sukni můžeme vzít. Nemusíte se bát. Kombinovat se podle módních odborníků dá vše.

Kombinujte i zdánlivě nekombinovatelné, radí módní guru. K sukni se totiž hodí prakticky všechno, ale pokud chcete mít jistotu, zde je pár módních rad.

Sukně a sportovní boty

Říká se tomu athleisure, tedy pouliční móda, která je v posledních letech velmi oblíbená. To znamená, že ať už na sobě máte minisukni, sukni pod kolena nebo dlouhou sukni, vždy si k ní můžete vzít svoje oblíbené plátěné tenisky, nebo sneakersky či luxusnější kožené sportovní boty na platformě.

Má to celé jen pár jednoduchých pravidel. Sportovní boty si pořizujte v neutrálnějších barvách, jako jsou černá, šedá nebo bílá, které snadno zkombinujete se všemi druhy i barvami vašich sukní.

Pokud ovšem máte rády expresivnější outfity, nevadí. Tak třeba vzorovanou sukni zkombinujte se sportovními botami s podobným vzorem. Překvapivě tím dosáhnete poměrně elegantního outfitu, ve kterém se můžete vydat i do práce.

Pouzdrové a plisované sukně

Tady se dostáváme k opravdu elegantním outfitům. Zejména pouzdrové sukně jsou skutečně vrcholem elegance, takže tady to s teniskami nepůjde. Naopak. K takovým sukním se pochopitelně hodí především lodičky, popřípadě sandály na sloupkovém podpatku.

K plisovaným sukním se zase více hodí lodičky s nižším podpatkem, nebo sandály se zavazováním ke kotníkům nebo nad nimi.

Sexy divočina

Krátká sukně, výrazný outfit i výrazné líčení. Jdete na prestižní večírek nebo do klubu a chcete být vidět. Ale co k tomu? Rozhodně se toho nebojte. Zvolte klidně vysoké kozačky, které krátkou sukni i váš výrazný outfit skvěle podtrhnou.

V botníku vám možná ještě zbývají polokozačky, které jinak často nosíme k džínám. I ony jdou ale k sukni, jen je potřeba dodržet jedno důležité pravidlo. Polokozačky, nebo také kotníkové kozačky, mají jednu negativní vlastnost. Zkracují nohy. Takže se hodí především k sukním s nějakým rozparkem, který vaše krásné nohy tak trochu poodhalí a zkracující efekt polokozaček nebude vidět. Dále čtěte: Panenkovské boty z padesátých let a bílé ponožky jsou trendem, který se bude nosit i příští rok.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve