Jak mít opravdu krásné nehty, i když vám je příroda nenadělila

 Krása 
08. července 2020 09:29 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Hezky tvarované nehty působí pěstěně JumpStory
Každá žena by měla dbát o své nehty. Ať už se svěří do péče manikérky, nebo se o ně stará sama. Možností, jak je zušlechtit, je dnes několik a hezké nehty tak může mít každá.

Pěstěné nehty o ženě vypovídají více, než si možná myslíte. Kromě toho, že byste neměly zanedbávat jejich péči, je také dobré zvolit správný tvar. A pokud vaše přirozené nehty nejsou perfektní, můžete si pomoci modelací díky různým materiálům. Každému vyhovuje něco jiného, je třeba proto vyzkoušet, co sedí vám.

Akrylové nehty

Jedna ze starších technik, která se doporučuje pro nehty dlouhé a také pokud je cílem speciální tvar nehtů. Rovněž je vhodný pro problematické a velmi namáhané nehty, které se mastí, lámou nebo třepí. Akryl je pevnější než UV gel, ale při nanášení pasta rychle tvrdne, takže je nutné pracovat rychle. Akryl se nanáší štětečkem na tipy nebo šablony, přičemž tipy jsou oblíbenější.

Ale pozor. Pod akryl je vhodné používat speciální přípravek, na který může vzniknout alergie. Pokud jste už tedy někdy měly alergickou reakci na umělé nehty, není akryl vhodnou volbou.

UV gel

Tyto gely jsou pevné a odolné podobně jako akrylové nehty. Při používání UV gelu je nejdůležitější čistota. Nehtová lůžka musí být před nanesením UV gelu dokonale čistá. Druhým důležitým aspektem je tloušťka. UV paprsky musejí proniknout gelovým povlakem, aby došlo k vytvrzení gelu. Proto je nejlepší použít tři nebo čtyři tenké vrstvy UV gelu než jednu nebo dvě tlusté. Silné vrstvy schnou nerovnoměrně, ale také produkují mnoho tepla a může dojít k poškození nehtového lůžka. UV gel je potřeba vytvrdit pomocí UV lampy. Vyjde ale levněji než polygel.

Modeláž pomocí UV gelu je zpočátku obtížnější, hlavně pro začátečníky. Špatně vymodelované nehty se odchlipují, lámou se a nevydrží. Je lepší se proto svěřit profesionálovi. Také v případě UV gelů se může u citlivých jedinců obevit alergie na pomocné tekutiny.

Polygel

Polygel je kombinace akrylových nehtů a UV gelu. Polygel je oproti akrylu pružnější a oproti UV gelu pevnější a odolnější. Jde o opravdu velmi hustý gel, se kterým se velmi dobře staví na šablonky a nehtové tipy. K nanášení je potřeba praxe, jelikož se trošku hůře nanáší. K vytvrzení je třeba UV nebo LED lampa.

U více problematických nehtů nebo více namáhaných může ovšem polygel hůř držet. Také musíte počítat s vyšší pořizovací cenou.

Gel lak

Gel lak nebo také shellac je trošku odlišný od předchozích technik. Gel lak se nanáší na přírodní nehty a slouží k jejich zpevnění. Jeho aplikace je jednoduchá, jelikož se nanáší úplně stejně jako klasický lak. Gel se vyznačuje pevností, pružností a odolností. Jde o nejpřirozenější a nejšetrnější metodu, jak vaše nehty zpevnit.

Máte-li ovšem opravdu slabé nehty, které potřebujete pořádně zpevnit, je lepší sáhnout po UV gelu, polygelu, nebo akrylu. O tom, jak si doma udělat dokonalou manikúru, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47