Retro se nevrací jen v módě, nostalgické fitness trendy zažívají doslova renezanci

 Retro 
03. července 2020 12:10 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Retro aktivity hlásí návrat Depositphotos
Retro se obvykle vrací především v módě, ale tentokrát je patrné i v něčem tak běžném, jako jsou sportovní aktivity. Takže najděte ve sklepě svoje staré švihadlo, oprašte kolečkové brusle nebo vyrazte na zumbu!

Zdá se vám, že některé z těchto sportovních aktivit jste dělali ještě nedávno? Vy možná ano, ale svět utíká rychle dopředu a populárními se staly jiné sporty.

Brusle jako skvělé kardio

Jízda na kolečkových bruslích je dobrým kardio tréninkem a zábavnější než běh na běžícím pásu ve fitku. Pokud ale někde najdete svoje staré brusle, musíte ještě poladit svůj outfit, než vyrazíte bruslit. Bude to chtít ty správné džíny s vysokým pasem, protože i tohle retro se teď vrací, a taky nějakou košili nebo halenku, uvázanou nad pasem na uzel. Pak budete naprosto dokonale retro.

Retro a nostalgické fitness trendy se vracejí ve velkém

Vezměte si například obyčejné švihadlo. V dobách socialistického Československa to byla dětská zábava na celé odpoledne. A co nyní?

V zahraničí už nabízejí kurzy skákání přes švihadlo, trenérka celebrit Amanda Kloots má dokonce celý švihadlový program The Rope. Zdá se dokonce, že švihadlo je doslova hitem letošního roku a zájem o tuto aktivitu roste raketově po celém světě.

Ale pozor! Skákání přes švihadlo vypadá sice jednoduše, ale je to pěkná dřina. Pokud se pustíte do této retro fitness aktivity, budete určitě překvapeni, jak budete za chvíli sotva popadat dech. Ale když to zvládají takové Kim Kardashian nebo Halle Berry, zvládnete to určitě taky. O tom, co všechno dokáže švihadlo s vaším tělem, jsme psali zde.

Návrat devadesátek i se zumbou

Dalším velkým retro trendem je taneční cvičení zumba, tedy fitness program vytvořený v 90. letech s velkým důrazem na synchronizaci pohybů s hudbou. Zumba byla kdysi velmi oblíbená u maminek na mateřské. Tehdy se hodiny zumby konaly snad v každém fitku.

To už ale dnes není ani nutné. Stačí navléknout legíny, najít si na YouTube nějaké zumba cvičení a můžete řádit doma v obýváku.

Ať už se jedná o jízdu na kolečkových bruslích, skok přes švihadlo nebo o pořádnou taneční párty, návrat těchto retro trendů slouží jako velmi potřebná připomínka, že nemusíme cvičení brát tak vážně, i když chceme být fit. Dále čtěte: Nebojte se v teplých dnech vyrazit do sauny. Letní saunování má nesporný vliv na naši imunitu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve