Jak se starat o pleť mezi ošetřeními botoxem

 Krása 
30. června 2020 08:18 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jen botox nestačí Depositphotos
Po padesátce naše pleť prakticky přestává produkovat tolik důležitý kolagen. A mimo jiné se začnou stále více tvořit vrásky, které si řada žen nechává vylepšit botoxovými injekcemi. Ty ale vydrží jen krátce, takže o pleť je nutné se i nadále řádně starat.

Každá žena po čtyřicítce by měla být vybavena antioxidačním sérem vitaminu C, na noc by měla používat krém s retinoidy, které pomáhají budovat kolagen, a odborníci doporučují rovněž peptidy, jež také zvyšují produkci kolagenu a elastinu.

A pak je tady botox, který vyplní vrásky a obličej se vypne, i když mnozí se často posmívají, že po botoxových injekcích ztrácí obličej svoji přirozenou mimiku. Přesto je to oblíbené ošetření, které je ovšem nutné opakovat několikrát do roka. Je proto třeba o pleť pečovat poctivě i nadále, protože ani botox není všemocný.

Používejte přes den krém s UV

Je důležité používat krém s UV každý den, i když zrovna netrávíte čas na slunci. UV světlo je dokonalým podporovatelem stárnutí pleti a delší UVA paprsky (paprsky, které způsobují vrásky, sluneční skvrny a rakovinu kůže) mohou prostoupit i okny. Během dne můžete na svůj make-up použít SPF minerální prášek, abyste byli chráněni.

Kromě UV světla je tu i modré světlo, které je problémové, protože hodně času trávíme u počítačů, tabletů a mobilů. Zde odborníci pro změnu doporučují tónované opalovací krémy s oxidem železa a antioxidanty pro ranní použití.

Nezapomeňte na retinoidy

Ať už budete používat běžně dostupné produkty, nebo silnější, které jsou jen na předpis, retinoidy jsou nezbytnou součástí každé rutinní péče o pleť, zejména pro ty, kdo mají zájem stárnout co nejpomaleji.

Působí tak, že zvyšují produkci kolagenu a zvyšují rychlost přeměny kožních buněk. Rovněž zlepšují strukturu pokožky a dodávají jí záři, minimalizují jemné vrásky a vyrovnávají tón pleti a zmenšují velikost pórů. Používejte je výhradně na noc.

V ideálním případě naneste malé množství krému na celou tvář 30 minut po omytí obličeje. Používejte krém z počátku ale jen třikrát týdně, než si vaše pleť zvykne.

Popřípadě si vyberte krém, který obsahuje nejen retinoidy, ale i další antioxidační a anti stárnoucí složky, jako například retinol, kyselinu glykolovou, niacinamid, ubichinon, skvalan, ceramidy a kyselinu hyaluronovou.

Použijte antioxidační sérum

Účinné a vysoce kvalitní antioxidační sérum je klíčovým ranním krokem v každé každodenní péči o pleť. Vitamin C je silný antioxidant, který pomáhá chránit před poškozením volnými radikály a opravit je, může redukovat výskyt hnědých skvrn a vyrovnat tón pleti a hyperpigmentaci.

Podobně kvalitní jsou i peptidy. Séra s touto látkou pomáhají zvyšovat kožní produkci elastického fibrilinu a používají se také ke změkčení vzhledu jednotlivých hlubších linií. Dále čtěte: Skutečný věk ženy lze odhadnout podle vrásek na krku. Jak proti nim bojovat a jak jim předcházet.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47