Mladí lidé ztrácejí chuť na sex. Důvodů k tomu mají hned několik

 Vztahy 
05. července 2020 08:43 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zájem o sex se mezi mladými pomalu vytrácí  Depositphotos
V posledních letech probíhají výzkumy na téma sexuální život mladých lidí. Výsledky spoustu lidí překvapují, protože dnešní mladí lidé neprahnou po sexu tolik, jako jejich předchozí generace. Jaké k tomu mají důvody?

Podle studie z roku 2015 v Japonsku uvedlo 43 procent mladých lidí mezi 18 až 34 lety, že neměli sex ještě nikdy. V USA žije 60 procent mladých dospělých do 35 let bez partnera či manžela. A většina z nich neprožívá pravidelný sex. Trend sexuálního útlumu mladých se rozšiřuje téměř ve všech civilizovaných zemích.

Rodičovský tlak

Mnohým rodičům velmi záleží na budoucnosti svých dětí. Během výchovy na své potomky naléhají, aby dbali na své vzdělání a kariéru. Touží, aby se jejich děti dokázaly samy ekonomicky zabezpečit a vytvořily si určitý životní komfort.

Žádný rodič nechce, aby se jeho potomek měl v životě špatně. Někteří rodiče vyvíjejí na své děti tlak, aby odložily romantické vztahy a založení rodiny na později a budovaly si nejprve svá zázemí. S tím je často spojené i odkládání sexuálních hrátek.

Špatný sex a bolest

Mnoho lidí si neuvědomuje, že sex nemusí být pro každého příjemný. Platí to zejména pro ženy, které nemohou dosáhnout orgasmu nebo během pohlavního styku téměř nic necítí. Některé ženy zažívají během sexu bolest, která je od sexuálních hrátek odrazuje.

Deprese a úzkosti tlumí chuť na sex  

U mladé generace se často objevují úzkosti a deprese. Během těchto potíží mají lidé sotva chuť na sex. Navíc někteří z nich berou i antidepresiva, která mohou sexuální touhu velmi utlumit. V takovém případě je potřeba vyzkoušet jiné léky, které nebudou mít na sexuální apetit negativní dopad.

Problém s hledáním partnera

Někomu se podaří najít partnera rychle, ale jiný na něj dlouho čeká. Narazit na člověka, který bude mít podobné názory a cíle, může být problém. Mnoho vztahů i manželství se navíc po poměrně krátké době rozpadá. Člověk by řekl, že v dnešní digitalizované době nemůže být velký problém si partnera najít. Na internetu existuje spousta seznamek.

Potíž je v tom, že na nich často lidé o sobě lžou a vychvalují se až do nebes. Realita bývá často odlišná. Pokud nemáte partnera, pak nejspíš postrádáte i častý sex. Dále čtěte: Syndrom zlomeného srdce opravdu existuje a může být i smrtelný.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod