Panenkovské boty z padesátých let a bílé ponožky jsou trendem, který se bude nosit i příští rok

 Móda 
06. července 2020 10:12 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tyhle botky nosily děti v padesátých letech Depositphotos
Nový trend, který dokonce přetrvá i v příštím roce. Bílé ponožky nebo podkolenky a panenkovské boty. Obuvníci po celém světě už tyto botky, kterým se říká Mary Jane, chrlí do světa ve velkém.

V mnoha ohledech se bílé ponožky či podkolenky a panenkovské boty mohou zdát poněkud dětinské. Faktem totiž je, že tuto kombinaci nosily malé děti v padesátých letech minulého století, nebo ji známe z mnoha amerických panenek. Jenomže, tahle móda letí rychle nahoru a je už takovým trendem, že ji nosí mnoho celebrit, včetně herečky Zoë Kravitz.

K jakým outfitům se panenkovské boty hodí

Tak například stačí bílé ponožky či podkolenky, botičky a nějaké jednoduché šortky. Módní tvůrci se dokonce nebojí tuto novinku kombinovat ani s letními šaty.

Navíc kombinovat panenkovské boty prakticky s čímkoliv v dnešní době není velký problém. Důvod je jediný. Letos se totiž do módy vrátilo tolik retro věcí, že návrat těchto botiček je vlastně docela logický. Skvěle totiž padnou prakticky ke všem outfitům, ať už to budou ony šortky, nebo letní nařasené halenky.

Jako ze školy

Když se nad tím zamyslíte, má to logiku. V létě šortky patřily a mnohde ještě patří ke školní uniformě. A pokud v padesátých letech tyhle botičky nosily děti, je jasné, že padnou ke všemu, co jen trochu připomíná právě onu školní uniformu.

Takže v nich klidně můžete vyrazit, pokud jdete na jednání v nějakém designovém kostýmku, ať už kalhotovém, nebo budete mít k saku sukni. Opravdu. Tyhle botky se totiž už dokonce vyrábějí i v pánské verzi, takže celebrity už v nich vesele běhají po hollywoodských červených kobercích a kombinují je se svými drahými obleky.

Ptáte se, co šaty? Samozřejmě ano, letní šatičky, navíc pokud mají nějaký ten volánek nebo řasení, rozhodně evokují dětskou školní módu, takže bílé ponožky a panenkovské botičky se k nim skvěle hodí.

Barvy a styly

A navíc se nemusíte omezovat jen na černou. Tyhle botičky už návrháři nabízejí v různých barevných odstínech, takže je snadno zkombinujete i s barevnými outfity.

Botky jsou také i na vyšším podpatku, takže ty si zase můžete vzít k nějaké slavnostnější róbě. Jen nikdy nezapomeňte na ty ponožky. Ani u nich se ale nemusíte držet bílé barvy, pokud svůj outfit stylizujete do více barev. Klidně si pořiďte třeba světle modré. Panenkovské botky se zkrátka teď budou nosit praticky ke všemu. Dále čtěte: Velké sluneční brýle jsou zpět a budou hitem letošního léta.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008