Nejžhavější drinky letošního léta, kterými okouzlíte rodinu i hosty

 Ostatní 
10. července 2020 10:10 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nový drink letošního léta si zamilujete Depositphotos
Jak jinak začít léto než seznamem drinků, které letos pofrčí. A co víc, snadno je připravíme doma jako součást zahradní party, nebo prostě jen k relaxování u bazénu.

Díky poněkud podivnému létu ovlivněnému koronavirovou pandemií budeme letos v létě popíjet doma možná víc než obvykle. To ale neznamená, že se musíme omezit jen na klasiku v podobě piva a vína. Odborníci vydali seznam nejžhavějších drinků pro letošní léto.

Sodovka, víno, aperitiv

Pryč jsou doby, kdy byla v módě voda bez bublinek. Bez sodovky se toto léto neobejdete. Především pak u hlavního drinku sezony, který se míchá jednoduše z červeného vína, sodovky a hořkého aperitivu.

Tento drink není nijak složitý a hotový je doslova hned. Potřebovat budete jen červené víno, sodovku a nějaký hořký aperitiv. A taky plátek pomeranče.

Na drink použijete dvě jednotky červeného vína, jednu jednotku aperolu nebo podobný hořký aperitiv a sodovku. Sklenici nejprve naplníte ledovými kostkami, než do ní vlijete svůj nový míchaný nápoj a následně ozdobíte plátkem pomeranče.

Stále oblíbená margarita

Margarita je populární stále a je tomu tak i letos. K lahodnému a hlavně pořádně studenému drinku toho také moc nepotřebujete. Stačí čerstvá limetková šťáva, tequila, cukr, margaritový sirup a spousta ledu. A pak také sklenice s posoleným okrajem.

Do mixéru dáte led, tequilu, limetkovou šťávu asi z pěti limetek a sirup. A všechno mixujte dohromady. Na talířek nasypte sůl, okraje sklenic navlhčete a následně je obtiskněte v soli. Pak je naplňte margaritou. Podávejte s limetkovými plátky.

Lehká citronová margarita

Druhou novinkou letošního léta je lehká a svěží verze tradiční margarity. Jde o její citronovou verzi, ve které limetky nahrazuje právě klasický citron. Je to lehký a osvěžující drink, který se dobře popíjí na zahradě u bazénu.

Potřebovat budete jen citronovou šťávu, tequilu, pomerančový likér, sůl a pepř. Vše smíchejte v mixéru s ledem jako u klasické margarity, jen na okraj sklenic k soli přidejte i pepř a drink ozdobte plátkem citronu.

Všechny drinky jsou velmi jednoduché a léto s nimi si určitě užijete. Dále čtěte: Proč je tak důležité nechat maso po vaření odpočinout a jak to udělat správně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47