Víte, jak se starat o pleť v zimě? Mnoho žen si svou kůži vyloženě ničí

 Krása 
29. listopadu 2019 10:00 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Důkladná péče o pleť zpomalí její stárnutí  Depositphotos
S příchodem zimy musíte své pleti věnovat zvláštní péči. Snadněji se totiž vysuší a následně i rychleji stárne. Zjistěte, jak na to, abyste měly pleť neustále hebkou na dotyk i v zimě.

Ochlazení působí negativně na pleť. Z toho důvodu je potřeba se jí více věnovat. Kromě pokožky v zimě trpí i rty, které bývají často vysušené a popraskané.

Pleť musí být hydratovaná

Hydratace je velmi důležitá. Rozhodně byste neměly nechávat vaši pokožku suchou. Bez krémů se neobejdete. Pokud jste se doposud mazaly jedním krémem jedenkrát denně, je potřeba to změnit. Pořiďte si denní a noční krém. Každý z nich obsahuje trochu jiné složení, které je speciálně určeno zvlášť pro denní i noční péči.

Denní krém si naneste ráno pod make-up a noční po odlíčení před spaním. Hydratovat pokožku můžete také tím, že budete striktně dodržovat pitný režim. Lidský organismus totiž potřebuje dostatek tekutin nejen v letním období, ale také v zimním.

V zimním období je vhodné vyměnit lehčí krémy za hutnější a určitě se doporučuje každodenní péči jednou týdně obohatit o výživnou pleťovou masku.

Neumývejte si často pokožku horkou vodou

Horká voda je velmi příjemná. Když je vám zima, zahřeje vás. Neměly byste se s ní však umývat často. Smývá totiž z pokožky ochranný film a otevřou se vám póry, které budou přístupnější nečistotám. Pokud se umyjete horkou vodou a půjdete ven do chladného počasí, bude vaše pokožka přecitlivělá. Když se chcete v horké vodě uvolnit, dopřejte si ji raději jen občas před spaním.

Chraňte se před sluncem

Spousta lidí si to neuvědomuje, ale v zimním období mají sluneční paprsky také velkou sílu. Pokud se nebudete mazat krémy s UV ochranou, může vám zčervenat kůže a následně se začít loupat. Pokud se chystáte na hory, bez krému se nehněte z domu. Můžete se tam velmi snadno spálit.

Péče o rty je důležitá

Péče o rty je v chladném počasí obzvlášť důležitá. Někteří lidé je mají natolik vysušené, že jim praskají a dělají se jim na nich opary. Pokud patříte mezi ně, začněte se o ně důkladněji starat už teď. Používejte vyživující masky a balzámy na rty. Nezapomeňte u sebe vždy nosit jelení lůj, abyste jím rty mohly často natírat.

Nezapomeňte na oči a oční okolí

Oční okolí je v zimě oslabené. Snadněji se kolem očí tvoří vrásky. Měly byste si pořídit přípravky, které se speciálně zaměřují na oči a oční okolí. Předejdete tím předčasné tvorbě výraznějších vrásek. Trápí vás únava, která jde vidět i na vaší pleti? Zakryjte ji make-upem.

Témata: pleť, zima, oči, hydratace, slunce
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve