Retro líčení se vrací. Čtyři návody, jak si vykouzlit ten nejlepší make-up

 Krása 
26. listopadu 2019 08:34 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Retro make-up z devadesátek Depositphotos
Retro je v kurzu a nevyhýbá se ani líčení. Není se tedy co divit, že mezi novými make-upovými trendy jsou typy líčení, sahající zpátky až třeba do šedesátých let.

Stejně jako se neustále vrací do módy oblečení, které nosily naše babičky i maminky, vracejí se i trendy v líčení.

Devadesátkám vévodily Smokey Eyes

Tomuto druhu líčení vévodí výrazné tmavé oči. Stačí orámovat oči kolem horní i spodní linie černou kajalkou. Na horní víčko je pak potřeba nanést černé oční stíny a rozmazat je až k vnějším stranám. Nakonec nesmí samzřejmě chybět řasenka, a to v pořádné dávce. Obočí a rty jsou naopak spíš decentní a v přírodních tónech. Na pleť použijte pudr v odstínu nejbližším vaší pleti.

Osmdesátky ve znamení Popu a New Wave

Osmdesátá léta byla barevná a barvy vévodí i retro líčení v tomto stylu. Je možné kombinovat dva až tři odstíny, třeba oranžovou, růžovou a červenou. Na lícních kostech nesmí chybět tvářenka v oranžových tónech, aby ladila s očními stíny. I rty je třeba namalovat výraznou barvou, nejlépe zářivě červenou a lesklou.

Glitter sedmdesátky

Pro sedmdesátá léta jsou typické flitry, třpytky a lesk. Takže buď si můžete něco třpytivého nanést přímo na pleť, nebo můžete použít zářivý podklad, který získáte smícháním pudru s rozjasňovačem. Oční stíny a rtěnka by pak měly být ve stejném tónu. Typické jsou barvy rosé, vínově červená nebo třpytivě fialová.

Doll Eyes jako v šedesátkách

Šedesátá léta se v líčení v poslední době vrací opravdu hodně. Vyznačují se především takovým make-upem, který z vašich očí udělá opravdu pořádná kukadla. Tento styl hodně používá třeba zpěvačka Katy Perry. Pro tzv. panenkovský look potřebujete svoje oči orámovat světle šedou nebo hnědou kajalkou. Na horní víčko, popřípadě i na dolní, nalepte umělé řasy.  Pak už je potřeba jen doupravit pleť, aby byla správně porcelánová. K tomu poslouží pudr s třpytivým efektem. Na rty pak stačí jen rtěnka v nude odstínu. Dále čtěte: Nedaří se vám doma vytvořit hezký make-up? Problém může být v jedné maličkosti.

Témata: retro, líčení, make-up
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47