Zbavte se ohyzdných bradavic. Dvě top byliny, které vám stoprocentně zaberou

 Krása 
16. srpna 2018 09:47 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bradavice nejsou zrovna lichotivou součástí našeho těla Depositphotos
Bradavice nejsou zrovna lichotivou součástí našeho těla. I pokud nejsou nijak esteticky rušivé, stejně se většinou bojíme, že si je nechtěně rozškrábeme a zaděláme si na pořádný problém. Proto je lepší se bradavic co nejrychleji zbavit.

Ještě předtím, než se podíváme na bylinky, které pomáhají odstraňovat bradavice, řekněme si v krátkosti, co to ta bradavice vlastně je, kde a proč vzniká. Nejčastějším důvodem vzniku bradavic je snížená imunita. Ve skutečnosti však, pokud mluvíme o bradavicích, mluvíme o infekčním onemocnění virového původu.

Tento virus se přenáší kontaktem s částečkami pokožky, které se uvolňují z bradavice a takto je možné přenést je nejen na jinou část svého těla, ale i na jiného člověka. Běžně se tento virus přenáší při užívání veřejných saun, bazénů, lázní a podobných zařízení. Pokud nechcete s bradavicí hned letět k lékaři, zkuste osvědčené byliny, které určitě zaberou.

Drchnička rolní (lat. Anagallis arvensis)

Drchnička je napohled mimořádně milá rostlinka, přibližně půl metru vysoká, s květy červenými, velmi výjimečně i modrými. Kvete od června do září a v tomto období se i sbírá. Drchničku najdete nejčastěji v teplejších oblastech, především na polích. Na odstraňování bradavic se používá odedávna.

Na co si dát pozor?

Drchničku lze požívat pouze zevně. Při vnitřním užití je jedovatá!

Vlaštovičník větší (lat. Chelidonium majus)

Ve velkém se využíval k léčebným účelům již ve starověku. Pro tuto rostlinu je charakteristické žluto-oranžové latexové mléko a právě to je vynikajícím pomocníkem při odstraňování bradavic takzvaným leptáním. Tato šťáva však musí být v čerstvém stavu. Vlaštovičník kvete v květnu až srpnu, ale nať se sbírá někdy mezi květnem a červencem, následně se suší. Pokud i vás dlouhodobě trápí bradavice, bez problémů si můžete namíchat nebo zakoupit tinkturu z vlaštovičníku. Do tinktury z této téměř metr vysoké bylinky namočte vatový tampon nebo vatovou tyčinku a přikládejte na bradavice několikrát denně. O dalších metodách, jak se zbavit bradavic, se dočtete v dalším článku.

Vlaštovičník má dokonce schopnost uklidnit nervovou soustavu a podrážděný žaludek a střeva, dobrý účinek má i při léčbě žloutenky. Rostlina obsahuje histamin, tyramin, silice a flavonoidy.

Upozornění!

I vlaštovičník je jedovatý, pro je nutné jej užívat spíše zevně. Pokud byste jej chtěli užívat vnitřně, bylo by vhodné poradit se s odborníkem o dávkování. Vlaštovičník není jen na bradavice. Využijte jeho další účinky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47