Prodlužte si své opálení ještě o několik týdnů. Víme, co pomáhá

 Krása 
12. srpna 2018 15:55 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Opálená pleť vypadá mnohem více sexy Shutterstock
Vrátili jste se od moře, kde jste nachytali tu správnou bronzovou barvu, ale teď nevíte, jak si ji co nejdéle udržet? Nebojte. Poradíme vám, jak své luxusní opálení uchovat mnohem déle než pár týdnů.

Krásně opálená pokožka vypadá skutečně sexy a mnohdy sjednotí i mírné nedostatky, jakými jsou drobné strie nebo pigmentové skvrny. Krémy s vysokým ochranným faktorem, regenerační mléka, to všechno stojí nemálo peněz. Aby opálení vydrželo opravdu dlouho a měly jste pocit, že jste do něj neinvestovali zbytečně, je potřeba udělat pár věcí.

Důkladná hydratace

Aby vám bronzová pokožka vydržela co nejdéle, je důležité ji hydratovat. A to jak zvenčí, tak i zevnitř. Proto pijte hodně vody a občas si dopřejte i kokosové mléko. To má totiž úžasné hydratační schopnosti. Po každé koupeli se rovněž nezapomeňte namazat. Používejte speciální přípravky po opalování s obsahem betakarotenu. Stejně tak můžete použít i mléka se samoopalovací složkou.

Vlažná sprcha

Nedávejte si příliš horkou vodu, která rychle vysušuje a můžete jí způsobit sloupání. Nejlepší je vlažná krátká sprcha. Místo klasických sprchových gelů si pořiďte sprchové oleje, které více hydratují pokožku.

Dopřejte si peeling

Jedním z velkých mýtů je, že by se na opálenou pokožku neměl používat peeling. Je pravda, že není vhodné jej používat na úplně čerstvé opálení, ale po pár dnech jej klidně nanášejte. Stačí jednou týdně a uvidíte, že vám krásně sjednotí opálení. Vyrobit si můžete také domácí cukrový peeling, který krásně vyživí vaše tělo. Více o něm i jeho výrobě jsme psali zde.

Pozor na epilaci

Bohužel, velkým nepřítelem opálené pokožky je epilační vosk. Ten totiž odstraní také svrchní kůži, kde je i opálení. Pokud si přejte mít svou pokožku co nejdéle bronzovou, zapomeňte proto na chvíli na pásky a raději sáhněte po žiletce nebo elektrickém strojku. Rovněž se vyhněte depilačním krémům, ty obsahují ovocné kyseliny, které nejsou k opálení šetrné.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve