Tipy na skvělou a zdravou zmrzlinu za pár korun

Vyrobte si levné a zdravé nanuky sami doma
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Recepty 
13. srpna 2018 08:02 / Depositphotos
  0   0
Jak si dopřát zmrzlinu a přitom nezničit své zdraví velkou dávkou cukru? Máme pro vás inspiraci na úžasné zmrzliny, které vás osvěží a ještě prospějí vašemu zdraví.

Na kupovaných zmrzlinách je nejhorší obrovský podíl rafinovaného cukru. Na 100 gramů ledové pochoutky můžete mít i více než dvacet gramů bílého jedu. Je jasné, že konzumací takové zmrzliny ani nezaženete žízeň, ani nezískáte žádné zdravotní benefity. Přesto existuje způsob, jak se ochladit a ještě prospět svému zdraví. Nevěříte? Přinášíme několik tipů na superzdravé zmrzliny, které si zamilujete.

Co budete potřebovat?

Abyste mohli zmrzlinu nějak rozumně jíst, je dobré využít tvořítka na nanuky, které zakoupíte v různých domácích potřebách. Pořiďte si počet, který využijete a který se vám vejde do mrazáku. Zmrzlinu můžete samozřejmě dělat i do vaničky. Tento způsob umožňuje využít i ovoce, z něhož vznikne zmrzlina tužší. Ve formě nanuku se však dá krásně sníst.

Ovoce na zmrzlinu

Nejlepší ovoce na zmrzlinu je banán. Je totiž tak sladký, že ho nemusíte nijak doslazovat. Stane se základem mnoha příchutí vašich zmrzlin. Když přidáte jahody, budete mít jahodovou. Když rozpustíte ve smetaně kakao, vznikne bombastická čokoládová. Můžete si zkrátka s chutěmi hrát a zjistíte, že jsou všechny skvělé a často lepší než z obchodu.

Pokud byste se chtěli banánu vyhnout, může být základem pyré z jakéhokoliv jiného ovoce. Pak ale budete muset doslazovat. Pokud nebojujete s nadváhou a můžete si dovolit trochu klasického sladidla, pak doporučujeme použít agávový sirup nebo med. Jestliže jste na redukční dietě, použijte stévii. Více o náhradních sladidlech se dozvíte třeba v článku zde.

Postup přípravy

Příprava zmrzliny má společný postup, který spočívá v tom, že ovoce, které chcete zpracovávat, dáte do výkonného mixéru a rozmixujete na jemnou kašičku. Pokud se to hodí, můžete přidat trochu smetany. Jestliže není základem banán, dosladíte tak, jak jsme popsali v předchozí části. Opět promixujete a vzniklou směsí plníte formy na nanuky. Dáte do mrazáku. Výhodou je, pokud máte formičky včetně stojánku. S takovými se mnohem lépe pracuje. Podle množství budou nanuky tuhnout asi 4 hodiny.

Bronislava Silná | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Skvělý tip na podvečerní výlet: Vypravte se do sovího ráje na Šumavě

Dům a zahrada

Máte rádi kaktusy? Vypěstujte si vlastní

Bydlení

Nemůžete se zbavit mastnoty na kuchyňské lince? Víme, jak na to

Zavřít reklamu