Benefity vitamínu C pro pleť. Pomáhá s pigmentací i s tvorbou kolagenu, redukuje zarudnutí a kruhy pod očima

 Krása 
22. dubna 2022 08:03 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vitamin C je pro pleť velmi prospěšný Depositphotos
Dělá vám starost péče o pleť? A znáte vitamínovou bombu, která jí dodá tu správnou výživu? Jestliže ne, představujeme vám vitamín C. Odteď ho budete vy i vaše pleť milovat!

Udržovat pleť stále krásnou a vyživenou je běh na dlouhou trať. Příčinu úspěchu ale nemusíte hledat v drahých produktech, které slibují mnohdy nereálné výsledky. Koukejte nejlépe po sérech, které zahrnují vitamín C. Tento přírodní zázrak patří mezi oblíbené složky, které působí proti stárnutí a udržují pleť hladkou, rovnoměrnou a zářivou. Nebojte se ho zařadit do své kosmetické rutiny, potom si užívejte pocit z bezchybné a zářivé pleti. 

1. Rozjasňuje a pomáhá s pigmentací

Mezi nesporné benefity vitamínu C patří rozjasnění pleti. Často se stává, že se na kůži objeví různé skvrnky jako jsou sluneční skvrny, stařecké skvrny nebo stopy po akné, kterých se dlouhodobě nemůžete zbavit. Díky zabránění působení melaninu, pigmentu odpovědného za barvu kůže, způsobuje vitamín C vyblednutí tmavých skvrnek a rozjasňuje mdlou a zašedlou pleť.

2. Redukuje výskyt kruhů pod očima

Umí vyhladit jemné vrásky tím, že vyplní a hydratuje oblast pod očima. Vitamín C tak zmírní problémové zabarvení kruhů pod očima.

3. Pomáhá redukovat zarudnutí a vyrovnává tón pleti

Účinně snižuje zarudnutí pleti, a tak vyrovnává její zabarvení. Působí také protizánětlivě, čímž zklidňuje pokožku a snižuje otoky. Neutralizuje volné radikály, které způsobují oxidační poškození a optimalizuje imunitní systém, aby zabránil zánětlivé imunitní reakci. Váš obličej díky tomu vypadá svěží a zářivější.

4. Podporuje tvorbu kolagenu

Kolagen je protein, který se přirozeně nachází v pleti a jeho nedostatek se může projevit výskytem jemných linek a vrásek. Vitamín C zvyšuje jeho produkci díky syntéze enzymů, které udržují pevnost pleti. 

5. Urychluje hojení ran

Aplikace vitamínu C napomáhá hojit rány, což snižuje riziko zánětu, infekce a následného zjizvení. Hojení ran je částečně spojeno právě s tvorbou kolagenu, jehož produkci tento vitamín zvyšuje.

6. Je bezpečný

Používání vitamínu C je bezpečné. Můžete ho aplikovat dlouhodobě, aniž byste zaznamenali nežádoucí účinky. Doporučuje se používat společně s jinými aktivními látkami jako jsou retinoly nebo SPF, které chrání plet před sluncem a zabraňují vzniku skvrn. Pouze přecitlivělá pleť by mohla mít problém se snášenlivostí.

Zdroj: healthline.com, verywellhealth.com, webmd.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod