Zuzana (42): Nemůžu vystát svou kolegyni. Bohužel je to dcera mojí šéfové

 Vztahy 
14. dubna 2022 14:48 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dobré vztahy na pracovišti jsou velmi důležité Unsplash
Dcera Zuzaniny nadřízené nemá zdaleka takovou kvalifikaci jako ona, ale i přesto se chová povýšeně, nadřazeně a dává Zuzaně jasně najevo, kdo je tu pánem. Navíc Zuzanu ruší při výkonu její práce a Zuzana se bojí, že když si o tom promluví se svou nadřízenou, akorát si pod sebou podřeže větev.

Zuzana začala pracovat v logistické firmě jako účetní před rokem a je na svém místě spokojená. Finančně se cítí dobře ohodnocená, dělá práci, která ji baví a které rozumí, ale má to jeden háček. Tím je její kolegyně, která je současně dcerou nadřízené. "Nejsme velká firma. Prakticky jen moje nadřízená, já a její pětadvacetiletá dcera. Občas k nám přijde něco vyřešit pán z IT, máme uklízečku, která dochází každou středu, ale jinak jsme tu jen my tři," začíná vyprávět paní Zuzana.

"Dostala jsem se sem přes kamaráda, který mou nadřízenou dobře zná a před její dcerou mě varoval. Říkala jsem si, že mě nějaká mladá žába nemůže ohrozit, že jsem starší, své práci rozumím a vlastně mi nezáleží na tom, kdo sedí vedle u stolu," vypráví paní Gábina. "Jenže to jsem ji ještě neznala. Ona umí skutečně vytočit do běla. Není asi zlá, ale je všude a své pozice ve firmě zneužívá."

"Každý den mi dává okázale najevo, že je matkou majitelky firmy. Chodí kdy chce, odchází kdy chce, po obědě jde na dvě hodiny ven, svou práci neodvádí dobře, takže ji často předělávám. Její matka samozřejmě nic neví," pokračuje Gábina. "Mám vystudovanou ekonomii a přes patnáct let se věnuji práci účetní, takže jsem mnohem zkušenější, ale i přesto mi mladá paní dává nekonečné lekce, jak mám co dělat. Je vyučená kosmetička a pořád mám na talíři, že ona má také prakticky vysokou školu, protože její obor už dál nepokračoval. Směšné. Jejím úkolem ve firmě je zakládat faktury, přebírat poštu a hlídat mámě kalendář," pokračuje paní Gábina.

"Myslím, že svou práci si celkem i dokážu obhájit a její slova mě nemohou urazit ani ponížit, ale co nemůžu vystát je, že za mnou neustále chodí, vyrušuje mě a vypráví mi příběhy o svých kamarádech a ptá se mě na můj názor. Nemám na to čas a do jejich kamarádů mi nic není. Asi to nemá komu říct, tak si ze mě udělala vrbu. Její matka vede celkem úspěšnou firmu, s otcem se dávno rozvedla, tak na ni asi neměla nikdy moc čas, ale já tu nejsem její chůva. Jsem účetní," podotýká Gábina.

Paní Gábina má problém lidi odmítat, tím spíš, pokud se jedná o dceru nadřízené. "Bojím se, aby si na mě nezačala u mámy vymýšlet. Podle příběhů, kterými mě denně zásobí, mám pocit, že to jí jde dobře. Její matka na ni navíc neměla nikdy moc čas a já mám pocit, že ji celý život tak trochu rozmazluje," pokračuje paní Gábina, která se bojí, že když začne dceru své nadřízené odmítat a ukáže jí jasně svůj postoj, způsobí si tím akorát problémy. "Nejvíc se bojím, aby třeba její dcera neukradla nějaké peníze ze sejfu, ke kterému známe kód všechny tři a nesvedla to na mě. Nebo aby třeba nesmazala nějaké důležité dokumenty, aby mě potopila," uzavírá svůj příběh paní Gábina. (Čtenářka si přála zůstat v anonymitě, a proto byla pozměněna jména a fotografie je pouze ilustrativní.)

Setkali jste se s něčím podobným? Co myslíte, že by měla paní Gábina udělat? Promluvit si s dcerou nadřízené, s nadřízenou, nebo práci opustit?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s paní Gábinou.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47