Meloun umí na obličeji doslova zázraky. Zkuste tyto masky

 Krása 
25. června 2019 13:09 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Meloun je jedna z nejoblíbenějších letních zelenin Depositphotos
Sladký a šťavnatý meloun patří k létu stejně jako slunce a voda. Věděli jste, že tuto skvělou zeleninu si můžete dopřát nejenom zevnitř, ale také zvenku? Krásně vám vyhladí a zhydratuje pleť.

Naše pleť je každý den vystavována nejen povětrnostním podmínkám, ale také nečistotám v ovzduší, slunci a chladu. A vidět jsou na ní všechny vnitřní pochody naší mysli. Neprospívá jí nedostatek spánku, stres, únava, ale ani alkohol či špatné stravování. Pleť je proto potřeba hýčkat a dopřávat ji i masky, které ji zklidní a vyživí. Nemusíte utrácet peníze v kosmetických salonech ani na koupi drahých přípravků. Stačí sáhnout po sezoním ovoci. A jedním z nich je i meloun. 

Přírodní toner

Meloun znali už Egypťané a používali ho i na vnější ošetření kůže. Vitamin A, který meloun obsahuje, zásobuje kůži a sliznice. Vitamin C podporuje aktivitu imunitního systému. Kromě toho je meloun bohatý na draslík či kyselinu listovou. Vodní meloun v podstatě působí jako přírodní toner, má schopnost rozjasnit pokožku a "vytáhnout" z ní skvrny.

Na spáleniny šťáva

Šťáva z melounu pomůže při spálené pokožce, stačí do šťávy namočit bavlněnou látku a na pár minut přiložit na postižené místo. Po 15 minutách pokožku omyjte vodou. 

Melounové masky

Na pleti umí meloun také doslova zázraky. Umí zklidnit zanícená místa, ale především skvěle hydratuje a bojuje proti vráskám. Použít můžet jak dužinu, tak i semínka.

Hydratační maska

Smíchejte 1 lžíci rozmačkané melounové dužiny, 1 lžíci tvarohu, 1 lžičku medu. Směs naneste na obličej a dekolt a nechejte 20 minut účinkovat. Poté dobře omyjte.

Maska na problematickou pleť

Semínka z melounu určitě nevyhazujte. Jde o superpotravinu, o jejichž účincích jsme psali zde. Ale kromě toho si z nich můžete udělat masku, která působí příznivě na mastnou a pórovitou pokožku obličeje. Dvě polévkové lžíce melounových semen rozmixujte a smíchejte s 1 - 2 lžícemi smetany. Vzniklou pastu naneste na očištěný obličej a nechejte 30 minut působit. Poté pokožku důkladně opláchněte. 

Rozjasňující maska

Kombinace melounu a okurky vám krásně rozzáří pleť. Dvě čajové lžičky odšťavené okurky smíchejte s 2 čajovými lžičkami šťávy z melounu, 1 čajovou lžičku jogurtu a 1 lžičkou sušeného mléka. Naneste na obličej a nechte působit asi 15 minut, pak odstraňte pomocí vody.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47