Jak se zbavit statických vlasů

 Krása 
02. května 2020 10:00 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Statická elektřina se většinou vytváří na suchých vlasech Depositphotos
Klobouky a čepice, vlhkost a nekonečné kartáčování nebo styling jsou běžné jevy, které mohou přispět k efektu statických vlasů. Jak se mu ale účinně vyhnout?

Statické vlasy vzniknou, když vlasy vytvářejí elektrický náboj ze změny prostředí, tedy například když si zimní čepici obléknete uvnitř. Negativně nabité elektrony odlétají z vlasů a zanechávají prameny plné pozitivních nábojů, které způsobují, že vám de facto vlasy stojí na hlavě. Je tu ale několik triků, jak s tímto jevem úspěšně bojovat.

Používejte hydratační šampony

Pokud jsou vaše vlasy neustále statické, je pravděpodobně čas provést změnu v péči o vlasy. Zvyšte tedy jejich vlhkost. Zkuste hydratační šampon s éterickými oleji, protože příliš suché vlasy jsou náchylnější k problémům se statickou energií. Následně použijte regenerační a zvlhčující kondicionér.


Pozor na časté vysoušení a správný kartáč

Přestaňte používat vysoušeče, které jednoznačně zvyšují statiku vašich vlasů Pokud si tedy vlasy fénujete pravidelně a nepoužívate navíc hydratační vlasové přípravky, máte zcela jistě přesušené vlasy. Důležitý je rovněž kartáč s přírodními štětinami, ideálně dřevěný. Je totiž jemnější a přírodní materiály jsou k vlasům šetrnější.

Oleje jsou klíčové

Použijte vlasové produkty s makadamovým olejem. Je totiž největším zdrojem omega 7, který v kombinaci s lipidy posiluje integritu vlasů a doplňuje je živinami. Chrání také vlasy před poškozením životním prostředím a zanechává je ve zdravém, lesklém stavu.


Eliminační sprej zabere vždy

Pokud jsou vaše vlasy často neposedné díky statické elektřině, chcete je mít samozřejmě pod kontrolou, ideálně po celý den. A eliminační spreje se vždy do kabelky vejdou. Sáhněte po spreji naplněném antioxidanty snižujícími statickou elektřinu, které obsahují arganový olej.

Jeho aplikaci zvládnete v rychlosti i na toaletě. Nastříkejte si trochu spreje do ruky a jemně si jimi protřete vlasy, abyste zabránili mastnému efektu vlasů a nenarušili svůj styling. Efekt je zaručený a vy budete mít klid. Dále čtěte: Jak poznat, že parfém už vyprchal a nebude vonět správně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?