Toužíte po lesklých a nadýchaných vlasech? Máme pro vás originální recepturu

 Krása 
20. března 2018 12:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
3 fotografie v galerii
Žitnou moukou si myly vlasy i naše prababičky Shutterstock
Zahoďte své drahé šampony. Sáhněte po žitné mouce, která vlasy nejen zbaví zbytečné mastnoty, ale také vyživí a uklidní vlasovou pokožku. Budete mít nejen pevnější a lesklejší vlasy, ale také se můžete zcela snadno zbavit úporných lupů.

V poslední době se rozmáhá čistě přírodní a velice efektivní mytí vlasů po vzoru našich předků. A k nim patřila i žitná mouka. Sáček žitné mouky stojí kolem třiceti korun a kilové balení vydrží na dobrých deset až dvacet mytí, záleží na délce vašich vlasů.

Žitný šampon

Výroba žitného šamponu je jednoduchá. Tři až čtyři lžíce žitné hladké mouky (ne celozrnné) zalijte vlažnou vodou a dobře rozmíchejte na konzistenci kašičky. Protože mouka trochu vysušuje, přidejte pár kapek oleje, třeba arganového, levandulového nebo tea tree oleje.

Hotovou směs nanesete až ke kořínkům vlasů. Výborně se s ní pracuje, skvěle se nanáší, má konzistenci podobnou vlasové masce a výtečně na pokožce hlavy a ve vlasech drží. Navíc nelepí, naopak, prsty pak klouzavě a pečlivě promneme pokožku hlavy. Pořádně promasírujte pokožku hlavy, klidně 10 minut se rozmazlujte příjemnou masáží hlavy. Vlasy pořádně opláchněte vlažnou až studenou vodou.

Pečlivě vymyjte

Žitnou mouku z vlasů smývejte pečlivě. Pokud děláte tuto proceduru ve vaně, poslední spláchnutí proveďte tekoucí vodou. I když se ve vaně plné zakalené žitné vody zdá, že jsou vlasy čisté, jemná vrstvička mouky na nich může udělat nepěkný zplihlý film.  Vymývejte tedy opravdu dočista.

Není nutná regenerace

Principem je nechat vlasy samoozdravit, vlasy mají do jisté míry samočistící schopnosti a pokud budete mít pocit, že vám vlasy zůstávají po žitě přece jen mastné, věřte, že po pár týdnech se to zlepší a vlasy budou nadýchané. Mastnota vlasů je často způsobena agresivním odmaštěním, které jim způsobují běžné šampony a mazové žlázky pak zběsile vyrábí další a další maz. 

Pokud jim dáte klid a nebudete je dráždit šamponem, uklidní se a produkce mazu klesne. Na vlasech pak zůstává pouze lehká voskovitá hmota, která vlas přirozeně chrání, není vidět, jen dělá vlas silnější, odolnější a příjemnější k úpravám. Jestli přeci jen toužíte po vlasovém zábalu nebo masce, sáhněte po kokosovém oleji. Budete překvapeni, jaké zázraky umí. Více o jeho účincích jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008