Žení se venku všichni čerti? Máme pro vás tipy, jak zabavit vaše děti

 Děti 
18. března 2018 10:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud se děti nudí, je potřeba vymyslet zábavu Shutterstock
Zabavit děti na celý den, když se venku takzvaně „žení čerti“, není jednoduché. Pokud nechcete, aby seděly jenom před televizí a půjdete na to chytře, pohybovým aktivitám přijdou na chuť a budou je samy vyhledávat. Poradíme vám, co na děti zaručeně zabírá.

Možná to znáte. Za oknem déšť a vaše děti by se ukousaly nudou. Pexeso a jiné hry už je nebaví a na pohádky přece nemohou koukat celý den. Třeba se inspirujete některým z nápadů, jak zabavit batolata a předškoláky.

Kreativní odpoledne

Kreslení, malování, modelování, vystřihávání a lepení. Už jste vyzkoušeli všechno možné a docházejí vám nápady? Pořiďte si třeba kreativní sady pro malování a jiné tvoření a pusťte se do díla. Hotový výtvor je samozřejmě nutné vystavit.

Postavte bunkr

Všechny děti milují stavění bunkrů. Zapomeňte na to, že vám udělají doma binec. Udělejte dětem radost a postavte bunkr společně. Použijte křesla, deštníky, deky a přikrývky. Vnitřek bunkru vyzdobte světýlky a nanoste dovnitř nejoblíbenější hračky. Až děti přestane bavit samotný pobyt v bunkru, vyhlaste útok a společně svůj úkryt braňte před nájezdem pirátů.

Udělejte si karneval

Jestli máte aspoň dvě děti nebo bydlíte v domě, kde máte stejně starou kamarádku nebo kamaráda, uspořádejte pořádnou dětskou diskotéku. Zhasněte světla a rozsviťte jen lampičky, připravte občerstvení v podobě různobarevných džusů a drobných chuťovek. Nachystejte dětem hromadu oblečení, šátků, doplňků, malovátek. Nechejte je, ať si sami vytvoří originální model a zábava může začít. Udělejte si módní přehlídku, soutěže o to, kdo na sebe navlékne nejvíc triček. Tancujte, bavte se, užívejte si to.

Honba za pokladem

Připravte dětem pořádné dobrodružství, v podobě hledání pokladu. Vymyslete si příběh, indicie i cestu. A neomezujte se jen na váš byt, ale klidně k tomu využijte váš dům, sklep, půdu i blízké okolí. Na cestě za pokladem by děti měly čelit různým překážkám a úkolům. Ty připravte podle věku dětí a uvidíte, že opakování abecedy nebo poznávání stromů bude mnohem zábavnější než jen posedávání u učebnic. Tipů, jak děti hravou formou přinutit, aby se rády a dobrovolně učily, máme mnohem více. O tomto tématu se dočtete zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve