Co zabírá na zacuchané vlasy?

 Krása 
07. června 2019 15:05 / Eva Vogelová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Obyčejným kartáčem zacuchané vlasy nerozčešete  Depositphotos
Zacuchané vlasy mohou trápit ženy i muže. Rádi byste si udělali nějaký drdol, ale jste občas rádi, že své vlasy dokážete vůbec rozčesat? Když máte zacuchané vlasy a snažíte se je násilím rozčesat, poškozujete je. Jak na to, aby vám šlo rozčesávání lépe?

Když se budete neustále snažit vlasy násilně rozčesávat, patrně nikdy je nebudete mít zdravé. Můžete to změnit, ale musíte dodržovat určité zásady, které vám se zacuchanými vlasy pomohou.

Rozčešte si vlasy před mytím

Před umytím hlavy byste si své vlasy měli důkladně rozčesat. Buďte s česáním trpěliví a opatrní. Rozhodně si netrhejte vlasy. Na rozčesávání nepoužívejte kartáč, protože ten vám vlasy ještě více zacuchá, ale hřeben se širokými zuby. S ním by vám to mělo jít trochu lépe.

Mytí hlavy kondicionérem je nutnost

Používejte šampon a kondicionér na lámavé a slabé vlasy, aby byly silnější. Pokud jste dosud nepoužívali žádný kondicionér, rozhodně byste měli začít. Po něm se totiž vlasy mnohem lépe rozčesávají.

Zabalte si vlasy do ručníku 

Po umytí hlavy si vlasy nesušte. Přejížděním ručníku po vlasech si je hodně zamotáte. Pouze ze svých vlasů vyždímejte vodu, aby vám nestékala na podlahu. Poté si zamotejte ručník kolem hlavy a nechte vlasy uschnout. Hned po mytí je nerozčesávejte.  

Nechoďte spát s mokrými vlasy

Nechte své vlasy po umytí přirozeně uschnout. Fén vlasům moc nesvědčí a spánek s mokrou hlavou také ne. Když jsou prameny vlasů vlhké, snadno se vám v posteli zamotají a ráno je budete mít tak zacuchané, že je ničím nerozčešete. Z toho důvodu si své vlasy raději myjte v podvečer, aby vám stihly usnout.

Použijte sprej na rozčesávání vlasů

Na rozčesávání vlasů se vrhněte až ve chvíli, kdy je budete mít suché. Na jednodušší rozčesávání vlasů existují spreje, které si do vlasů nastříkáte, a poté je začnete česat. Spreje na rozčesávání poskytnou vlasům potřebnou výživu a zjemní je.

Zapleťte si na noc cop

Nejvíce se zacuchávají vlasy během noci. Z toho důvodu je před spaním spleťte do copu. Výrazně je neutahujte, abyste své vlasy zbytečně neškrtili. Ideální by bylo, kdybyste použili látkovou gumičku. Ráno se vzbudíte a vaše vlasy vám půjdou hezky rozčesat. Pokud nechcete používat šampóny z obchodu, můžete si vyrobit vlastní. (Dále čtěte: Zahoďte šampon. Díky metodě No Poo budou vaše vlasy zdravější).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47