Chcete mít krásnou pleť? Pak nikdy nedělejte tyto chyby

 Krása 
05. května 2019 07:47 / Gabriela Simenonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Některé věci na pleť nepatří Shutterstock
Vaše pleť si zaslouží pozornost. Speciální péči je nutné věnovat zvláště obličeji a oblasti krku a dekoltu, kde je kůže mnohem tenčí i citlivější, než na ostatních částech těla. Jsou prostředky, které na tyto partie nepatří.

Měly byste být opravdu opatrné v tom, co si na obličej a dekolt nanášíte. Například takové obyčejné tuhé mýdlo. Na zbytek těla výborný čistící prostředek, ale vaší tváři hrozí výrazné vysušení. A takových věcí, které byste na tyto části vašeho těla neměly používat je hned několik. 

Alkohol

Alkohol není vhodný na denní péči o pleť a vlasy. Neskutečným způsobem vám pokožku vysušuje. Lokálně na nějaký pupínek alkohol použít můžete, ale určitě se vyhněte každodennímu a plošnému použití. Při koupi produktů na čištění nebo tonerů se pečlivě podívejte na složení, zda neobsahují isopropylalkohol. Ten totiž podporuje nadměrné maštění pleti a ucpává póry.

Vazelína

Vazelína je super na rty. Je dobrá pro udržení vlhkosti v pokožce. Ale podívejte se na to z druhé strany. Stejně jako udržuje vlhkost a hydrataci v pokožce, stejně udrží i špínu a nečistotu. Není vhodné používat vazelínu dlouhodobě nebo jako krém na obličej, protože nemá žádnou hydratační funkci a může ucpávat póry.

Cukr

Čokolády a sladkosti naší pleti neprospívají.  Ale věděly jste, že i domácí peelingy z cukru jsou nevhodné na pleť? Cukr má hrubá zrníčka s ostrými hranami. Peeling na obličej by měl být jemnější. Zrníčka mají být jemnější, aby příliš neobrušovala pokožku. Jinak ji můžete i kvalitně podráždit. Pozor, na zbytek těla je cukr jako peeling úžasný. 

Horká voda

Všichni milujeme horké lázně. Relax, svíčky a teplo sálající z vany. Pokud si myslíte, že pro vaši pleť je to prospěšné, jste na omylu. Pro váš obličej je horká voda jedna velká katastrofa. Pleť vám nadměrně vysušuje a narušuje přirozenou vlhkost. Používejte raději vlažnou vodu a předejdete problémům s pletí.

Citron

U mastnější pleti je používání citronu v pořádku. Ženy se suchou pletí by ale měly na používání citronu zapomenout. Toto ovoce má hodnotu pH 2, je tedy velmi kyselé. Suchou pleť může podráždit a narušit její přirozenou kyselost. Pozor dávejte i při pobytu na slunci. Určitě si před tím nenanášejte citron na obličej, protože UV záření pak může vaši pleť velmi podráždit. (Dále čtěte: Chcete si co nejdéle udržet krásnou pleť? Vyvarujte se nejčastějších chyb).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008