Nemůžete se zbavit tuku na břiše? Možná děláte tyto tři chyby

 Krása 
01. května 2019 14:15 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Tuku na břiše se bohužel nezbavíte snadno  Depositphotos
Snažíte se již několik týdnů zbavit tuku na břiše, ale nic se neděje? Toužíte mít ploché a vytvarované bříško? Dali jste do toho už všechno, ale faldíky pořád nechtějí zmizet? Možná děláte něco špatně. Prozradíme vám, jakých chyb se pravděpodobně dopouštíte.

Mít krásně vytvarované břicho chce snad téměř každý z nás, ale je to dřina. Pohyb a změna jídelníčku jsou základem. Možná už to nějakou dobu praktikujete, ale žádné výsledky nepřicházejí. V tom případě je potřeba něco změnit.

Nemáte dostatek potřebného pohybu

Myslíte si, že k tomu, abyste zhubli břicho, vám stačí běh či jízda na kole? Lidé, kteří se domnívají, že se zbaví tuků jen jedním sportem, se mýlí. Měli byste cvičení vyvažovat. Běh je nepochybně prospěšný, zlepší se vám kondice. Rozhodně s ním nepřestávejte, ale měli byste k tomu ještě každý den alespoň několik minut posilovat, aby vám zmizely nežádoucí faldíky.

Nemusíte chodit přímo do posilovny, ale cvičit posilovací cviky na zesílení svalů doma. Zahrňte do vašeho cvičebního plánu hlavně plank neboli prkno. Během tohoto cviku musíte držet svoje tělo v rovině na loktech a špičkách nohou. Když děláte plank, musíte mít celou dobu zatnuté břicho. Každý den zkuste vydržet v tomto cviku o pár sekund déle a brzy uvidíte výsledky.

Počítání kalorií nestačí

Určitě jste pochopili, že pro vytvarování bříška, si budete muset upravit jídelníček. Potíž je v tom, když počítáte každodenní příjem kalorií, ale už nehledíte na to, co skutečně jíte. Měli byste ze svého jídelníčku zcela vyškrtnout bílé pečivo a nahradit ho celozrnným, které obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály.

S celozrnným pečivem vám půjde hubnutí snadněji. K tomu byste měli přidat ještě spoustu zeleniny a ovoce. Snažte se omezovat potraviny s vysokým obsahem tuku. Zapomeňte na polotovary a hotová jídla. Nebojte se masa, ale mělo by být kvalitní, třeba některé ryby. O tom, jak se vyhnout nezdravé snídani, jsme psali zde.

Dlouhodobě pociťujete stres

Lidé, kteří dlouhodobě trpí velkým stresem nebo úzkostmi, mohou mít problémy s váhou. Někdo hubne a někdo zase naopak přibírá. Pokud správně cvičíte a dobře se stravujete, ale nehubnete, pravděpodobně bude na vině napětí. Stres vaše tělo může ovlivňovat natolik, že vám nepomohou ani všechny diety světa.

Zdravý životní styl sice napomáhá v boji proti stresu, ale pokud jste na pokraji vyhoření, nestačí to. Řešte příčinu svých psychických potíží. Ve chvíli, kdy se vám uleví, bude se vám lépe hubnout.

Témata: břicho, stres, kalorie, sport
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47