Vystínované oči vypadají sexy. S jednoduchými triky to zvládnete jako profík

 Krása 
09. dubna 2019 09:44 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vystínované oči mají šmrnc Depositphotos
Krásu obličeje podtrhnou správně zvolené a hlavně nalíčené oči. Možná se bojíte, že nemáte stínování více barev v ruce a kvůli tomu opakovaně saháte po jednoduchých tělových či jiných odstínech, kterými nic nezkazíte. To je ale velká škoda.

Namalovat si oči jednou barvou, není žádná velká věda. Pokud ale chcete opravdu zazářit, naučte se stínovat více barev. Vypadá to složitě, ale pokud si osvojíte pár jednoduchých triků, budete stínovat jako profesionální vizážista.

Klíčový je podklad

Základem úspěchu je použít podkladovou bázi. Jedině pomocí ní totiž vytvoříte bezchybný podklad pod oční stíny a prodloužíte zářivý efekt líčení. Je to ideální pomocník pro stínování. 

Vyberte si bázi, která zakryje nedokonalosti na víčkách a vytvoří matnou texturu a hladký efekt.

Nebojte se barev

Při stínování je nejlepší pracovat alespoň se čtyřmi odstíny: tmavým, středním, světlým a lesklým.

Najděte svou dokonalou kombinaci a slaďte odstíny na oči, tvář a líčka. Hrajte si s matnými a perleťovými tóny, abyste získala moderní a osobitejší look. O tom, jak vybrat správný odstín stínů podle barvy vašich očí, jsme psali zde.

Dokonalé nalíčení

Na oční víčka a pod obočí použijte lesklé stíny. Matnými pak zvýrazněte záhyb horního víčka. Tmavší odstín naneste do vnějšího koutku oka ve tvaru písmena V a podél kontury nad záhybem víčka. Jemně rozetřete. Pro zjemnění okrajů můžete použít čistý nadýchaný štěteček. 

Zářivý detail

Světlý lesklý odstín uprostřed víčka a ve vnitřním koutku oka vytvoří dojem odpočatého projasněného pohledu. Navíc opticky nadzdvihne obočí.

Jiskru v oku můžete vytvořit nejen pomocí světlého očního stínu, stejně dobře vám poslouží i rozjasňovací pero nebo tužka na oči. Každému vyhovuje něco jiného, takže je potřeba vyzkoušet, co bude ideální právě pro vás.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008