Líčení žen s brýlemi má svá specifika. Každá oční vada vyžaduje jiný typ make-upu

 Krása 
14. března 2019 07:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Líčení očí pod brýlemi má svá pravidla Shutterstock
Dříve se ženy za brýle často styděly, dnes už tomu tak naštěstí není. Naopak se z brýlí stal skvělý módní doplněk. Podle vizážistů by ale ženy s brýlemi měly vědět, jak se líčit, aby podtrhly svou krásu i za dioptrickými sklíčky. Má to totiž svá specifika.

Brýle se pomalu a jistě stávají v módním světě předností a existuje mnoho žen, které brýle nosí i přesto, že žádnou oční vadou netrpí. Dnes je navíc na výběr obrovské množství brýlí, takže si každý může vybrat takové, které mu sluší. Důležité je vybrat správný tvar, protože každému typu obličeje padne něco jiného.

Pokud ale brýle nosit musíte, je dobré vědět, jak se nalíčit, abyste přirozenou krásu svých očí co nejlépe zvýraznily. Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel. Ale pozor! Jiná platí pro krátkozraké a jiná pro dalekozraké dámy. Když si tato pravidla osvojíte, bude váš pohled neodolatelný.

Líčení pro krátkozraké ženy

Brýle, které se vypořádávají s krátkozrakostí, znatelně zmenšují velikost očí. To znamená, že make-up bude méně viditelný a pokud se rozhodnete oči obtáhnout nebo zvolíte kouřové líčení, opticky jejich velikost ještě zmenšíte. Jestliže tedy vaše brýle oči znatelně zmenšují, radí odborníci vyzkoušet následující triky:

  • Vytvořte jemný kouřový efekt, ale vyhněte se tmavým a výrazným barvám. Namísto nich použijte jemnější světlé odstíny z palety.
  • Naneste rozjasňovač pod oční okolí.
  • Projasněte světlými až bílými stíny vnitřní koutky očí a zvýrazněte si obočí.
  • Aplikujte rozjasňovač nebo světlý stín hned pod obočí – tohle je super trik, jak obočí opticky zvětšit.
  • Použijte řasenku, která poctivě obalí vaše řasy. Řasy pod brýlemi je nutné dostatečně zvýraznit.
  • Umocněte váš make-up výrazným odstínem rtěnky, která bude ladit s barvou obrouček.

Líčení pro dalekozraké ženy

V tomto případě jsou vaše oči jakoby pod zvětšujícím sklem, které je k nesprávně nanesenému make-upu nemilosrdné. Pokud se tedy při nanášení linek necítíte úplně pevná v kramflecích a tužka na oči není váš nejlepší přítel, raději vůbec neriskujte, případně nakreslené linky jemně rozmažte, aby nedokonalosti nebyly vidět. Pro dalekozraké ženy mají vizážisté tyto rady:

  • Příliš výrazný make-up očí se brýlemi na blízko ještě zvýrazní. Pokud nechcete připomínat komiksovou postavičku, raději uberte.
  • Tmavá tužka oči opticky zmenšuje, ale vy si to můžete dovolit. Aplikujte ji na linii řas, na spodní víčko pak použijte bílou tužku.
  • V případě, že jste příznivcem jemného make-upu, sáhněte po šedé nebo zlaté tužce na oči.
  • Řasenku nanášejte obezřetně, spíše na oddělení řas než pro zvětšení objemu.

Pár univerzálních rad

Ať už trpíte krátkozrakostí nebo dlouhozrakostí, existuje ještě pár rad, které lze považovat za univerzální. Když je budete dodržovat, bude váš vzhled dokonalý.

  • Make-up pod brýlemi se může čas od času setřít, a to především v místech, kde se brýle přímo dotýkají obličeje. Zabráníte tomu použitím podkladové báze pod make-up a pudru.
  • Bojujete s opuchlýma očima? Pak zapomeňte na růžové oční stíny, ty situaci jen zhorší.
  • Naučte se používat korektor. I pokud si nenanášíte propracovaný make-up každý den, korektor vám pomůže snadno se vypořádat s problematickými místy a zakryje kruhy pod očima. Pak už jen stačí make-up zaprášit pudrem, aby vše zůstalo na svém místě.
  • Obroučky brýlí upozorní na obočí, proto se ujistěte, že to vaše je zvýrazněné a upravené. O tom, jak docílit dokonalého obočí, jsme psali zde.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47