Trendy letošního roku velí: Zahalte svůj obličej do glitrů

 Krása 
24. ledna 2018 17:29 / Šárka Sokolská
  0
📷
8 fotografií v galerii
Třpytkami si ozdobte celý svůj obličej Shutterstock
Vsaďte na hladkou pleť a výrazné oči, rozmazané rty. A hlavně nezapomeňte na třpyt a lesk. Pak budete nalíčená podle nejnovějšího trendu, který bude vládnout tomuto roku.

Třpytky a metalické odstíny. Ty letos budou vládnout úplně všemu i celému obličeji. Než se ale pustíte do líčení, nezapomeňte na kvalitní podklad a make-up. Zářivá a krásná pokožka je totiž jediné, co nikdy nevyjde z módy.

Metalické obočí

Pokud si troufnete na tento extravagantní look, pak sáhněte po metalických tužkách na obočí nebo si smíchejte vazelínu s očním stínem v kovové barvě. Jenom myslete na to, že toto nalíčení není zrovna vhodné na procházku po městě ani do práce. Ale na večírku díky němu budete za hvězdu. Blondýnkám sluší zlatá, tmavovláskám zase bronzová. V tomto případě už ale buďte trochu střídmější, co se týče dalších částí obličeje. A hlavně nezapomeňte na to, že pro tento look musí mít obočí perfektní tvar. O tom, jaký zvolit ten nejvhodnější tvar pro vás, jsme psali zde.

Třpytivý pohled

Metalické oční stíny, doplněné glitry nebo fosforeskujícími mikročásticemi. Pokud takové stíny nanesete na svá oční víčka, pak vás už skutečně nikdo nepřehlédne. I v tomto případě si můžete pohrát a prolínat světla a stíny. Nejprve si udělejte oční linku. Pak na celou plochu horního víčka naneste nejsvětlejší stín, a to i do místa, kde máte linku. Kontury totiž nenechávejte ostré. Naopak, by měly být lehce rozmazané. Konec linky lehce rozmažte směrem ke spánku.

Následně si vyberte o něco tmavší odstín a ten veďte po celé délce očnicového oblouku. Nakonec si vezměte nejtmavší odstín a aplikujte ho na vnější část očního víčka a do vnějšího koutku. Celý výraz ještě podtrhněte řasenkou. A nezapomeňte ani na řasy u vnitřního koutku oka. Jejich zvýrazněním totiž vykouzlíte neuvěřitelně krásný pohled. Pokud chcete vyzkoušet skutečně něco netradičního a nejste ani příznivci očních stínů, udělejte si linku. Ale ne na horní víčko, ale naopak pouze na spodní. Je jen na vás, jestli si vykouzlíte jemnou nebo nápadnou kočičí linku.

Rozjasněte líc

Bez rozjasňovače by to nebylo ono. Vsaďte na blýskavé tvářenky a rozjasňovače, kterými zvýrazněte lícní kosti. Trochu jej můžet nanést i na oblast horního rtu. Vznikne tak velmi lichotivý optický klam. A pokud vyrážíte do večerního víru v topu nebo šatech s výstřihem, dejte trochu lesku i na klíční kosti. Nebo zkuste úplnou novinku. Nanést flitry na spánky.

Rozmažte si rty

Třešinkou na dortu by měly být vaše rty. Světoví make-up artisté přišli s novinkou. Konec přesně vykreslené linii rtů. Letos bude „frčet“ rozmazaná rtěnka. Jak toho docílit? Jednoduše. Naneste svou oblíbenou rtěnku na rty a houbičkou na make-up nebo prsty ji jemně rozmažte přes okraje rtů. Pak barvu zafixujte transparentním pudrem a máte hotovo. Pokud si ale na tento trend netroufáte, zkuste rozzářit své rty pomocí glitrových rtěnek a lesků. Kromě klasických růžových a červených odstínů letí stříbrné, fialové, modré, zelené a černé rty.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008