Pleťová maska bude fungovat lépe, když si ji připravíte na míru

 Krása 
23. ledna 2018 12:44 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jinou péči potřebuje suchá a jinou citlivá pleť Shutterstock
Při výrobě domácích masek nehleďte pouze na to, co máte v lednici či ve spíži. Aby měla maska smysl a vaší tváři dodala přesně to, co potřebuje, zohledněte především typ vaší pleti.

Zimní počasí se dokáže na stavu pleti pěkně podepsat. Mrazivé teploty a studený vítr mohu z vaší tváře vysát všechnu zářivost a svěžest. Tu jí však můžete dodat maskami, které si vyrobíte na míru doma.

Zohledněte typ pleti

Při výrobě domácí masky myslete především na to, jaký máte typ pleti a čeho vlastně chcete maskou docílit. Chcete pleť hydratovat, zklidnit, vyčistit nebo jen rozjasnit? Volte podle toho použité suroviny. Na suchou pleť se vždy hodí mastnější suroviny jako například olej, smetena, avokádo či banán, které pleť hydratují a vyživí. Naopak na mastnou pleť, která potřebuje hlavně vyčistit, volte suroviny, jako je jogurt, mléko, tvaroh nebo okurka. Citlivou pokožku zase nezatěžujte citrusy. Pokud ale každé ráno vypijete vodu s citronem, budou se dít zázraky.

Masky pro suchou pleť

Avokádová maska

Pro dokonalou regeneraci a zklidnění pleti si připravte pleťovou masku z avokáda a kapky olivového oleje. Vše dokonale rozmačkejte nebo rozmixujte, naneste na pleť a nechte deset minut působit. Poté smyjte.

Banánová maska

Na banánovou masku budete potřebovat polovinu banánu, lžíci drcených ovesných vloček a lžíci tvarohu. Kašičku naneste na pleť, nechte čtvrt hodiny působit a poté smyjte. Tato maska zní jako recept na vynikající snídani, a proto si ze zbytku surovin můžete jednu takovou přichystat.

Masky pro mastnou pleť

Drožďová maska

Celou kostku droždí vložte do misky a pokapejte ji pár kapkami teplé vody. Rozmíchejte a vzniklou kaši naneste na obličej. Po dvaceti minutách smyjte.

Cukrový peeling

Pokud je vaším hlavním problémem znečištěná pleť, připravte si cukrový peeling. Dvě lžičky cukru smíchejte s olivovým olejem a touto hrubou směsí si masírujte obličej alespoň pět minut. Poté opláchněte. Jestliže budete tuto proceduru opakovat alespoň dvakrát týdně, vaše pleť bude krásně čistá a hladká.

Masky pro citlivou pleť

Tvarohová maska

V misce si smíchejte lžíci tvarohu, lžičku medu a jeden bílek. Směs chvíli prošlehávejte a poté naneste na pleť na půl hodiny. Nakonec dobře opláchněte, protože tvaroh s medem trochu zaschnou a přilnou k vaší pokožce. Poté vezměte do ruky kostku ledu a po obličeji s ní párkrát přejeďte. Odstraní zbylé nečistoty a uzavře póry.

Heřmánková maska

Pro jemnou a zklidněnou pleť si připravte masku z heřmánkové kaše. 100 gramů sušeného heřmánku přelijte vroucí vodou a rozmělněte na kaši. Nechte chvíli louhovat a poté do ní ponořte obvaz. Ten si poté položte na obličej a relaxujte alespoň čtvrt hodiny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve