Hubnete? Zařaďte do svého jídelníčku tuto zeleninu, která vám v tom pomůže

 Zdraví 
20. ledna 2018 08:28 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Bílá ředkev je skvělým pomocníkem při hubnutí Internet
Rozhodli jste se shodit pár kilogramů? Tak byste měli vědět, že si můžete výrazně pomoci díky jedné nenápadné zelenině. Díky ní vám půjde hubnutí jako po másle.

Červené ředkvičky jsou u nás notoricky známé a i tato zelenina má blahodárný vliv na naše zdraví. Jejich pravidelnou konzumací můžete například vaše tělo ochránit před vznikem močových kamenů. Jenže i v českých obchodech je už docela běžně k dostání také bílá ředkev. Vypadá možná nenápadně a neznalý člověk k ní nemá důvěru. Pokud ale toužíte zhubnout nějaké to kilo, rozhodně byste měli tuto zeleninu vzít na milost. Neméně zdravá je také černá ředkev, která zase dokáže tělo zbavit nejrůznějších toxinů.

Bílá ředkev

Bílé ředkve pocházejí z Asie, i proto se jim říká také japonské ředkvičky. V obchodech je možné dostat zejména odrůdy ředkvičky Daikon z Japonska či bílé ředkve z Číny. Tvar japonské ředkve připomíná spíše mrkev - je prodloužený (měří 20 až 25 cm) a průměr ředkvičky je asi 5 až 10 cm.

Klasická červená ředkvička má štiplavou a pikantní chuť, to bílá odrůda je jemně sladká. Mimo jiné bílá ředkvička skvěle funguje při léčbě ledvinových kamenů. Ocení ji ale i lidé držící diety. Tohle všechno bílá ředkvička dokáže:

  • Štěpí tukové zásoby, čímž snižuje tělesnou hmotnost
  • Snižuje hladinu cholesterolu a snižuje vysoký krevní tlak (tak pomáhá předcházet vzniku srdečně-cévních onemocnění)
  • Díky vysokému podílu vitaminu C podporuje tvorbu hemoglobinu a pomáhá při léčbě anémie
  • Působí jako přírodní antibiotikum - ničí viry a bakterie ohrožující lidské zdraví
  • Čistí dutiny a rozpouští nahromaděný hlen (pomáhá při nachlazení či chřipce)

Expert na hubnutí

Bílá ředkvička dokáže člověku poskytnout i první pomoc ve chvíli, kdy jste snědli něco těžkého a bolí vás žaludek. Můžete ji prakticky použít místo žaludečních kapek.

Tato zelenina velmi výrazně podporuje zdravé trávení a díky tomu pomáhá i při problémech s nadváhou. Dokáže štěpit nahromaděný, přebytečný tuk (díky hořčičným silicím). Proto může být užitečná v rámci nejrůznějších očistných kúr. Navíc bílá ředkvička obsahuje minimum kalorií, a proto si jí můžete dopřát tolik, kolik jen hrdlo ráčí. Asi 100 g bílé ředkve má energetickou hodnotu kolem 80 kJ.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47