Čištění pleti pomocí perlivé vody. Bublinky umí pleť hezky vyčistit a také osvěžit obličej

 Krása 
15. února 2019 11:57 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Bublinky ve vodě fungují jako malé kartáčky, které dokonale vyčistí pleť Shutterstock
Dejte si bublinkovou vodu. Ale místo na pití ji použijte na pleť. Přesně to radí kosmetičky všem ženám. Co je v perlivé vodě tak zázračné?

O tom, že sycené vody nejsou pro náš organismus zrovna to nejlepší, už kolovala spousta článků. Panují ale názory, že bublinková voda až tak do značné míry neškodí, pokud nejde o slazené nápoje. Nicméně ať už je pravda kdekoliv a vy se vyhýbáte syceným vodám, tak si jděte rovnou jednu lahev koupit. Ale místo toho, abyste ji vypila, použijte ji jako zázračný kosmetický prostředek, který navíc nestojí skoro nic.

Začalo to v Japonsku

Hit bublinkové vody se poprvé objevil kde jinde než v Japonsku. Velmi rychle však sycenou vodu začaly používat i ženy v Koreji, ale svou popularitu už si získala i v Americe a postupně dobývá také Evropu. Jak se totiž zjistilo, bublinky umí pleť nejenom hezky vyčistit, ale také osvěžit obličej, což řada žen ocení hlavně ráno po probuzení.

Malé neviditelné kartáčky

Tajemství této vody tkví v tom, že bublinky perlivé vody se chovají jako malé kartáčky. Při kontaktu s pletí čistí póry, odstraňují odumřelou kůži, a pomáhají tak k zářivější pleti. Oxid uhličitý rovněž podporuje lepší cirkulaci a vyživování pokožky, protože rozproudí krev a kyslík v podkoží. Navíc perlivá voda je k pleti mnohem šetrnější než kohoutková. Ta má totiž pH kolem 7, zatímco perlivá mívá pH 5,5.

Ideální pro všechny

Díky pravidelnému čištění pleti perlivou vodou se můžete zbavit pupínků, které se tvoří coby následek ucpaných pórů, nemusíte se bát žádného podráždění či alergické reakce, a ještě navíc neutratíte moc peněz za drahou kosmetiku. 

Ponořte obličej do misky

Použití sycené vody je velice jednoduché. Perlivou vodou si omyjte tvář nebo zadržte dech a ponořte do misky obličej na 10 až 20 sekund. Pak použijte pleťový mycí gel nebo emulzi a opět omyjte perlivou vodou. Pleť osušte, dočistěte tonikem, ale opět můžete použít i perlivou vodu. Nakonec naneste hydratační krém nebo výživný olej, třeba arganový nebo šípkový.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008