Toužíte po krásné pleti či lesklých vlasech? Vyzkoušejte sílu sóji nebo pouštního ořechu

 Krása 
28. ledna 2019 13:47 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V péči o pleť i vlasy se můžeme inspirovat v Asii Depositphotos
Pokud chcete mít perfektní pleť a nádherně husté a lesklé vlasy, můžete vyzkoušet triky Asiatek. Ty vsázejí na přírodní produkty, které jsou ovšem k dostání i v našich končinách. Pomáhají si sójou i vzácnými oleji.

K dokonalé pleti bez vrásek pomáhá Asiatkám sója, vzácné oleje zase dopomohou ke krásným vlasům i pokožce a vůně ylang ylang se postará o pozitivní naladění.

Asijská krása

Bambus, sója, mandloň, pouštní ořech, ylang ylang, lotos… to je jen stručný výčet přírodních pokladů, jejichž kolébkou je největší z kontinentů. Uplatnění nacházejí v kuchyni, ale i jako součást kosmetických produktů. Asijské poklady mohou přitom vyzkoušet i české ženy.

Sója – asijský elixír mládí

Sója je až z 35 % tvořená bílkovinami – což z ní dělá nepostradatelnou surovinu (nejen) pro vegetariány. Uplatnění nachází i v kosmetickém průmyslu. Protože obsahuje přírodní steroly a fytoestrogeny, je účinným bojovníkem proti jemným linkám a vráskám, a tedy důležitou ingrediencí v kosmetických výrobcích pro zralou pleť.

Výtažky ze sóji chrání pleť před nepříznivými vlivy. Ať už počasím, nečistotami, nebo volnými radikály. Pleť také do hloubky hydratují, sjednocují její tón a eliminují pigmentové skvrny.

Díky fytoestrogenům je sója vhodná pro ženy v období klimakteria. Pravidelná konzumace sóji a produktů z ní zmírňuje návaly horka, nadměrné pocení i migrény, které ženy v tomto období často postihují. Díky fytoestrogenům je sója nedílnou součástí kosmetiky pro zralou pleť.

Vzácné oleje

Původ v Asii mají ze vzácných olejů hned dva – mandlový a jojobový. Oba jsou balzámem nejen pro pokožku, ale i pro vlasy, kterým dodají lesk a sílu.

Mandlový olej

Mandlový olej zvláčňuje, zklidňuje, podporuje růst vlasů. Suchou pokožku zvláční a vyživí, citlivější pak zklidní a zbaví případného začervenání. Mandlový olej se lisuje z plodů mandlovníku – stromu, jehož kolébkou je oblast Persie.

Kromě schopnosti hydratovat a do hloubky vyživit má tenhle zázrak také regenerační vlastnosti a dokáže prý podpořit i růst vlasů.

Jojobový olej

Jojobový olej je čínský zázrak, který ovšem není z Číny. Vzácný jojobový olej se lisuje z jadérek jojoby čínské nebo-li pouštního ořechu. I přes označení „čínská“ nicméně jojoba z Číny nepochází. Narazit na ni ale běžně můžete například v Indii nebo Izraeli.

Zavádějící je i označení „olej“ – jojobový olej je ve skutečnosti voskem, který ale taje už při sedmi stupních Celsia. 

Nicméně to všechno nic nemění na faktu, že jojobový olej patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje vůbec. Obsahuje velké množství vitaminu E a také přirozený UV filtr odpovídající OF 2 až 4. Pokožku do hloubky hydratuje, vlasům navrací lesk, pružnost a perfektně je uhladí. O přírodních olejích jsme více psali zde.

Asijské vůně

Pro Asii jsou typické také specifické vůně. A nemusí jít jen o těžké, kořeněné, téměř až orientální vůně. Asijský původ má i vůně „květu květů“ – kanangy vonné – nebo jemný a podmanivý lotos.

Vůně lotosu je jemná, nevtíravá a vyvolává pocit svěžesti a čistoty. Vůně květů kanangy vonné, známé jako ylang ylang, zlepšuje náladu a odbourává stres.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve