Krásné nohy jsou snem snad každé ženy. Naučte se pár cviků a sen může být realitou

 Krása 
01. ledna 2019 09:16 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kdo chce mít hezké nohy, musí cvičit Depositphotos
Asi jen těžko najdete ženu, která by netoužila po krásných dlouhých, štíhlých a pevných nohách. Jenže ne každé z nás je tento dar dán do vínku. Přesto na svých nohách může každá žena zapracovat. Stačí se naučit pár jednoduchých cviků.

Nohy lze opticky prodloužit různými způsoby, například tím, že si obujete sandálky či lodičky na vysokém podpatku. Jenže podpatky nelze nosit pořád, a tak většinou ženám nezbývá nic jiného, než na hezkých nohách fyzicky zapracovat.

Kosmetický trik pro hezké nožky

Než se k hezkým a pevným nohám dopracujete formou cvičení, můžete použít jeden osvědčený trik. Pořiďte si samoopalovací krém. Je totiž známá pravda, že opálené nohy vypadají štíhlejší. A pro ještě lepší efekt můžete použít i samoopalovací krém s drobnými třpytkami.

Choďte všude pěšky

Pokud chcete mít hezké nohy, začněte na nich pracovat tak, že se budete všude snažit chodit pěšky. Přestaňte využívat výtah, vyrazte do práce pěšky, pokud je to alespoň trochu možné, a o víkendu si vyjděte na delší procházku do přírody. Chůze je zkrátka jednoduchý, účinný a levný pohyb, který vám zajistí hezké nohy. Nemusíte se hned vrhat na běh, pokud jste celou zimu trávili spíš u televize nebo u dobré knížky, stačí svižné procházky.

Přinožování

Na tento cvik budete potřebovat podložku. Zaujměte polohu na boku s loktem na podložce a nohama pokrčenýma v kolenou. Horní nohu poté zvedejte plynulým tahem nahoru a dolů, dávejte při tom pozor na zpevnění celého těla.

Neviditelná židle

Stoupněte si ke zdi a opřete se o ni zády. Představte si, že dosedáte na židli a klouzejte zády po zdi, dokud nebudete mít kolena v pravém úhlu. V této pozici vydržte, předpažte pomalu ruce a poté opakujte. Důležité je cvik provádět pomalu a pečlivě.

Sumo dřep

Dřepy vám zajistí nejen kulatý zadeček, ale také štíhlé nohy. V tom druhém případě je nejvíce efektivní široký dřep, který provádějte s rozkročenýma nohama. Špičky směřují ven a kolena jdou maximálně do pravého úhlu. O tom, co dělat pro pevný zadek, jsme psali zde.

Skákání bez švihadla

A do svého cvičebního plánu nezapomeňte zahrnout také jeden osvědčený kardio cvik, kterým posilování můžete prokládat. Stačí si pustit oblíbenou muziku, představit si, že držíte v rukách švihadlo a začít snožmo skákat. Při tomto pohybu zapojujte i ruce v zápěstí, stejným pohybem, jako když švihadlo opravdu držíte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve